Opis

Granola iz kakava in kave z javorjevim sirupom

Priprava

  1. Ogrejte pečico na 170 °C.
  2. V veliki posodi zmešajte kvinojo, kakavove koščke, kavna zrna, kosmiče, semena, oreščke, sol in začimbe.
  3. V večji ponvi segrejte maslo, ko se raztopi, dodajte javorjev sirup. Zavrite in odstavite. Pustite, da se ohladi (10 minut), nato pa primešajte ostale sestavine in dobro premešajte z lopatko ali posebnim nastavkom na mešalniku.
  4. Granolo razporedite po pekaču, ki ste ga obložili s papirjem za peko, na debelino 1 cm. Nato pecite 12-18 minut oziroma dokler ni zlato-rjavo. Prepričajte se, da je granola res pečena, da bo tudi hrustljava. 
  5. Pustite, da se ohladi, nato pa razrežite granolo na manjše kose, te pa zmešajte s preostalimi sestavinami. Hranite v dobro zaprti posodi.

sestavine

  • 25 g ekstrudirane kvinoje
  • 40 g kakavovih koščkov
  • 30 g kavnih zrn, praženih, grobo mletih
  • 300 g ovsenih kosmičev
  • 200 g mešanih semen, sončnice, bučna semena, sezam
  • 50 g mandljev, olupljenih, grobo nasekljanih
  • 50 g lešnikov, celih praženih, blanširanih, grobo nasekljanih
  • 50 g orehov, grobo nasekljanih
  • 1 čž cimeta, mletega
  • 1 čž soli
  • 200 g javorjevega sirupa
  • 75 g nesoljenega masla
  • 200 g mešanega suhega sadja, brusnice, marelice, rozine, ribez, nasekljano
  • 50 g kokosovih kosmičev
  • 50 g temne čokolade, narezane na majhne koščke
  • Jogurt in jagodičje za okras

Sorodni recepti