Poznate Kirsten Tibballs? Priznana avstralska slaščičarka in čokoladna mojstrica je znana po svojih edinstvenih in ustvarjalnih sladicah ter svojem znanju o čokoladi. Sedaj pa lahko njene okuse preizkusite tudi vi - vabimo vas, da si pogledate recept in ga poskusite pripraviti kar doma! Nasekljajte različne vrste čokolade na enako velike koščke. Ustvarite pirh s kalupom in temperirano belo čokolado ter nasekljano čokolado.

sestavine

  • 600 g kakovostne bele čokolade (A)  
  • 600 g  kakovostne mlečne čokolade (A)
  • črne barve, ki se raztopi v olju
  • 300 g  kakovostne temne čokolade, grobo narezane
  • 300 g  kakovostne mlečne čokolade (B),  grobo narezane
  • 300 g  kakovostne bele čokolade (B),  grobo narezane

Priprava

  • 1. 2 modela za pirhe spolirajte z bombažno vato. Raztopite ali temperirajte belo (A) in mlečno čokolado (A) ter dodajte črno barvo. Za temperiranje čokolado dajte v plastično skledo in jo grejte v mikrovalovki v intervalih po 30 sekund, dokler ni na pol raztopljena in pol še v trdnem stanju. Mešajte brez dodatnega segrevanja, da se čokolada stopi. Če je še kakšen košček ostal, ga med mešanjem segrejte s fenom.
  • 2. Zmešajte koščke bele, mlečne (B) in temne (B) čokolade v temperirano čokolado. Napolnite model pirha z mešanico čokolade in postrgajte vrh ter strani modela s kovinskim pripomočkom ali nožem. Z modelom udarjajte to pultu, da se znebite zračnih mehurčkov. Model obrnite na glavo nad skledo ali peki papirjem in z udarjanjem spravite ven sredino z robom noža. Pazite, da plast čokolade ni pretanka. Ko je sredina čokolade zunaj, postrgajte model, ko je obrnjen na glavo. Obrnite model in preverite, če je površina modela čista. Pripravite list peki papirja in model poližite nanj z odprto stranjo navzdol. Počakajte 10 minut, da se strdi na sobni temperaturi. Model obrnite in spet postrgajte vrh. Dajte v hladilnik za 20 minut, da se popolnoma strdi, da bo čokolada odstopila od modela.
  • 3. Zagrejte pladenj v pečici na 50 °C. Jajčne polovice primite in raztopite rob vsake polovice na toplem pladnju ter ju zlepite. Ko sta zlepljeni, stopite dno na toplem pladnju, da bo jajce stalo pri miru. Zagrejte gladko krpo z vodo in umijte zunanjost jajca. Krpo izmijte in brišite, dokler ne pridete do granitne barve. Krpo dobro umijte in jo potopite v skledo z ledeno vodo. Ponavljajte tako dolgo, da se bo površina svetila. Jajce lahko izdelate tedne prej in zavijete v celofan ali v dobro zatesnjeno posodo.

Sorodni recepti

Poglej vse