Gozdni sadeži s sirupom iz bazilike

Priprava:

1. Za drobtine zdrobimo lešnike. Damo jih v posodo in dodamo druge sestavine ter jih premešamo z rokami. Dobro jih moramo pomešati, da dobimo testo. Zmes nadrobimo in enakomerno razporedimo v plitev pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo jih 12 minut v predhodno segreti pečici pri 165 stopinjah.

2. Za sirup iz bazilike zakuhamo sirup iz vode in sladkorja. Ko se sladkor stopi in sirup zgosti, ga odstavimo z ognja in pustimo, da se ohladi. V posodo z vročo vodo damo liste bazilike za 1 minuto. Vzamemo jih ven in damo v cedilo ter takoj prelijemo s hladno vodo. Zatem jih pustimo, da se dobro odcedijo. V mešalniku zmeljemo sladkorni sirup z lističi bazilike.

3. Jabolčni sirup v kozici segrejemo med mešanjem.

4. Na sredini krožnika s smetano narišemo črto. Okrog nje postavimo sveže sadje, jagode pa prepolovimo. Če ni sezona gozdnih sadežev, lahko denimo, sladico pripravimo z mangom in ananasom. Na smetani oblikujemo trakove s sirupom iz bazilike. S sirupom

lahko oblikujemo tudi pike na različnih mestih, a ga ne dodamo veliko, saj je močnega okusa. Pražene drobtine razporedimo med sadje. Jagode prelijemo z nekaj toplega jabolčnega sirupa.

Izbira vina: Jedi ustreza belo desertno vino iz Argentine, s področja Patagonije.

sestavine

  • 8 žlic kisle smetane 250 g jagod 150 g malin 200 g robid 150 g jabolčnega sirupaZa drobtine50 g olupljenih lešnikov 50 g masla 50 g sladkorja v prahu 45 g moke 1 ščepec soliZa sirup iz bazilike90 ml vode 110 g sladkorja 2 šopka bazilike

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse