Goveji kari massaman

sestavine

  • 2 žlici rastlinskega olja
  • 1kg goveje vratovine, narezane na 5-cm koščke
  • ⅓ skodelice karijeve paste massaman
  • 2 x 270-ml pločevinki kokosovega mleka
  • 2 krompirja desiree, olupljena in narezana na takšno velikost kot goveje meso
  • 6 majhnih čebul za vlaganje ali majhnih solatnih čebul, olupljenih in celih
  • 1 žlica kokosovega sladkorja ali naribanega palmovega sladkorja
  • ½ žlice ribje omake
  • ½ limete
  • ¼ skodelice hrustljavih ocvrtih šalotk
  • ½ skodelice arašidov, opečenih in drobno sesekljanih
  • listi koriandra za okras

Priprava

  • Goveje meso rahlo začinite s soljo in poprom ter na visoki temperaturi segrejte kuhalnik za kuhanje pod pritiskom ali velik lonec. V kuhalnik ali lonec dodajte 1 žlico olja in po skupinah po približno 3 koščke opecite meso vse do zlato rjave barve (približno 3 minute). Odstranite meso in ga dajte na krožnik. Dodajte preostalo olje in kari pasto ter na srednji temperaturi redno mešajte 1-2 minuti, dokler se ne razpusti in zadiši. Meso vrnite v posodo in dobro zmešajte s pasto. Nato dodajte krompir in čebulo. Mešamo, da se združi, in nato dodamo kokosovo mleko. Zaprite pokrov in kuhajte pod pritiskom 45 minut *.* Če namesto štedilnika uporabljate lonec na težki osnovi, kuhajte pokrito na nizki temperaturi 3 ure.
  • Sprostite paro in odprite. Odstranite s štedilnika. Preverite začinjenost in uravnotežite omako, tako da dodate palmov sladkor, ribjo omako in limeto. Nežno premešajte, da se meso in krompir ne razbijeta.
  • S penovko položite goveje meso, krompir in čebulo v krožnik.
  • Gosto omako prelijte po mesu in zelenjavi, po vrhu potresite šalotko, arašide in koriander.
  • Postrezite z rižem, skuhanim na pari.

Sorodni recepti

Poglej vse