Goveja rebrca s pastinakovim pirejem

Goveja rebrca s pastinakovim pirejem

Opis

Priprava:

1.  Pečico segrejte na 140 stopinj (ventilacija).Rebra začinite s soljo in poprom. Položite jih v pekač.

2.  Potresite z drobno nasekljanim ingverjem, cimetom, janežem in poprom. Dolite vino in vodo po potrebi. Tekočina mora prekriti vse sestavine. Pecite kake 4 ure in ohladite.

3.  Pastinak olupite in narežite na kocke. Skuhajte ga v slani vodi.

4.  V mleko dodajte zdrobljeno limonino travo in kombavine liste ter ga zavrite. Umaknite z ognja in pustite pokrito stati 10 minut. Precedite.

5.  Pastinak spasirajte. Dodajt maslo in mleko. Premešajte.

6.  Malce preostale maščobe od reber segrejte in zgostite s koruznim škrobom, ki ste ga zmešali z malce vode. 

7.  Meso razrežite in ga do zlatega popražite na suhi ponvi.

8.  Rebrca postrezite s pirejem in omako. 

sestavine

Sestavine

  • 1.6 kg debelih svinjskih rebrc
  • 500 ml kitajskega vina
  • 3 zvezdasti janeži
  • 1 cimetova palčka
  • 50 g svežega ingverja
  • 1 žlica koruznega škroba
  • sol in poper

Za pire

  • 1 kg pastinaka
  • 2 kombavina lista
  • 1 vejica limonine trave
  • 200 ml mleka
  • 100 g masla
  • sol in poper