Goveja rebrca s pastinakovim pirejem
Priprava:
1. Pečico segrejte na 140 stopinj (ventilacija).Rebra začinite s soljo in poprom. Položite jih v pekač.
2. Potresite z drobno nasekljanim ingverjem, cimetom, janežem in poprom. Dolite vino in vodo po potrebi. Tekočina mora prekriti vse sestavine. Pecite kake 4 ure in ohladite.
3. Pastinak olupite in narežite na kocke. Skuhajte ga v slani vodi.
4. V mleko dodajte zdrobljeno limonino travo in kombavine liste ter ga zavrite. Umaknite z ognja in pustite pokrito stati 10 minut. Precedite.
5. Pastinak spasirajte. Dodajt maslo in mleko. Premešajte.
6. Malce preostale maščobe od reber segrejte in zgostite s koruznim škrobom, ki ste ga zmešali z malce vode.
7. Meso razrežite in ga do zlatega popražite na suhi ponvi.
8. Rebrca postrezite s pirejem in omako.
sestavine
- Sestavine1.6 kg debelih svinjskih rebrc 500 ml kitajskega vina 3 zvezdasti janeži 1 cimetova palčka 50 g svežega ingverja 1 žlica koruznega škroba sol in poperZa pire1 kg pastinaka 2 kombavina lista 1 vejica limonine trave 200 ml mleka 100 g masla sol in poper