Goveja rebrca s pastinakovim pirejem

Priprava:

1.  Pečico segrejte na 140 stopinj (ventilacija).Rebra začinite s soljo in poprom. Položite jih v pekač.

2.  Potresite z drobno nasekljanim ingverjem, cimetom, janežem in poprom. Dolite vino in vodo po potrebi. Tekočina mora prekriti vse sestavine. Pecite kake 4 ure in ohladite.

3.  Pastinak olupite in narežite na kocke. Skuhajte ga v slani vodi.

4.  V mleko dodajte zdrobljeno limonino travo in kombavine liste ter ga zavrite. Umaknite z ognja in pustite pokrito stati 10 minut. Precedite.

5.  Pastinak spasirajte. Dodajt maslo in mleko. Premešajte.

6.  Malce preostale maščobe od reber segrejte in zgostite s koruznim škrobom, ki ste ga zmešali z malce vode. 

7.  Meso razrežite in ga do zlatega popražite na suhi ponvi.

8.  Rebrca postrezite s pirejem in omako. 

sestavine

  • Sestavine1.6 kg debelih svinjskih rebrc 500 ml kitajskega vina 3 zvezdasti janeži 1 cimetova palčka 50 g svežega ingverja 1 žlica koruznega škroba sol in poperZa pire1 kg pastinaka 2 kombavina lista 1 vejica limonine trave 200 ml mleka 100 g masla sol in poper

Priprava