Govedina Wellington s poprovo omako

Govedina Wellington s poprovo omako

Opis

Priprava:

Timijan in rožmarin drobno sesekljamo. Nato meso natremo z oljčnim oljem in začimbami.

Meso enakomerno popečemo na malce olja in masla na močnem ognju, da porjavi. Pustimo ga počivati na papirnati brisači ter začinimo s soljo in poprom.

Šalotke in česen olupimo in nasekljamo. Šampinjone narežemo in sesekljamo v multipraktiku. Peteršilj narežemo na velike kose.

V ponvi segrejemo olje in popražimo šalotke ter česen. Nato dodamo sesekljane rjave šampinjone in pražimo, dokler ne dobimo suhe zmesi. Zmes zmeljemo v multipraktiku skupaj z zeliščnim kremnim sirom in peteršiljem. Pečico predhodno segrejemo na 220 °C.

Ploščice listnatega testa zložimo skupaj in razvaljamo v velik list. Tega obložimo z rezinami ardenske šunke. Te nato premažemo z zmesjo iz kremnega sira in file položimo na začetek listnatega testa. File previdno zavijemo in poskrbimo, da je spoj testa pod njim.Zavitek premažemo z razžvrkljanim rumenjakom in postavimo v pečico za 25 minut. Vzamemo ga iz pečice in pustimo počivati 10 minut. Nato ga narežemo na rezine.

Za poprovo omako v kozici zavremo telečjo jušno osnovo, rdeče vino in poper. Pustimo, da tekočina povre do dveh tretjin in začinimo s soljo ter poprom.

Postrežemo ob govedini Wellington.


Priprava:

Timijan in rožmarin drobno sesekljamo. Nato meso natremo z oljčnim oljem in začimbami.

Meso enakomerno popečemo na malce olja in masla na močnem ognju, da porjavi. Pustimo ga počivati na papirnati brisači ter začinimo s soljo in poprom.

Šalotke in česen olupimo in nasekljamo. Šampinjone narežemo in sesekljamo v multipraktiku. Peteršilj narežemo na velike kose.

V ponvi segrejemo olje in popražimo šalotke ter česen. Nato dodamo sesekljane rjave šampinjone in pražimo, dokler ne dobimo suhe zmesi. Zmes zmeljemo v multipraktiku skupaj z zeliščnim kremnim sirom in peteršiljem. Pečico predhodno segrejemo na 220 °C.

Ploščice listnatega testa zložimo skupaj in razvaljamo v velik list. Tega obložimo z rezinami ardenske šunke. Te nato premažemo z zmesjo iz kremnega sira in file položimo na začetek listnatega testa. File previdno zavijemo in poskrbimo, da je spoj testa pod njim.Zavitek premažemo z razžvrkljanim rumenjakom in postavimo v pečico za 25 minut. Vzamemo ga iz pečice in pustimo počivati 10 minut. Nato ga narežemo na rezine.

Za poprovo omako v kozici zavremo telečjo jušno osnovo, rdeče vino in poper. Pustimo, da tekočina povre do dveh tretjin in začinimo s soljo ter poprom.

Postrežemo ob govedini Wellington.

sestavine

Sestavine:

  • 1 vejica timijana
  • 1 vejica rožmarina
  • 750 g govejega fileja v kosu
  • oljčno olje
  • maslo
  • sol
  • sveže mleti poper
  • 3 šalotke
  • 2 stroka česna
  • 250 g rjavih šampinjonov
  • 1 šopek peteršilja
  • 3 g zeliščnega kremnega sira
  • 10 ploščic listnatega testa
  • 8 rezin ardenske šunke
  • 1 jajce

Poprova omaka:

  • 500 ml telečje jušne osnove
  • 250 ml rdečega vina
  • 1 žlica pisanega popra