Opis

Govedina Wellington

Priprava

Osnova:

  1. Ponev dajte na ogenj in počakajte, da se zagreje in začne kaditi. Dodajte olje, začinite meso in govedino hitro po vseh straneh popecite do rjavega. Ohladite v hladilniku.
  2. V drugi ponvi pražite zmlete gobe, dokler vsa tekočina ne izpari, ves čas mešajte.
  3. Ko postane rjavo, dodajte smetano in jo pokuhajte.
  4. Solite, poprajte in dodajte limonov sok. Ohladite v hladilniku.

Sestavljanje, 1. korak:

  1. Na pult položite folijo.
  2. Najprej položite tortilje, da se prekrivajo.
  3. Dodajte gobe in jih enakomerno razmažite na 1 cm debelo, a ne čisto do roba testa, kakšna 2 cm od roba.
  4. Goveji file postavite na sredino.
  5. Testo zavihajte čez vse v valj. S folijo si pomagajte, da rulado tesno zvijete.
  6. Folijo ovijte okoli, da bo nastala tesna klobasa. Oba konca folije zavijte in dajte v hladilnik za eno uro.

Sestavljanje, 2. korak:

  1. Na pult položite folijo.
  2. Na folijo položite listnato testo
  3. Govejo rulado vzemite iz folije in mora obdržati obliko. Položite jo na testo.
  4. Testo premažite z rumenjakom.
  5. Testo zavihajte čez govedino enako kot prvič in poskrbite, da ne bo lukenj, da bo tesno zavito. Konce folije zavijte in dajte za eno uro v hladilnik.

Sestavljanje, 3. korak:

Rulado vzemite iz folije.

  1. Premažite z rumenjakom in pustite, da se posuši.
  2. Drugič premažite z rumenjakom in pustite, da se posuši.
  3. Okrasite z zarezi noža. Zdaj lahko gre v pečico.

Pečenje:

Verzija 1: Pecite na 200 stopinjah 40 minut in pred rezanjem naj 10 minut počiva.

Verzija 2: V govedino zapičite termometer in pecite, da sredica doseže 50 stopinj, vzemite iz pečice in naj počiva, dokler temperatura doseže 60 stopinj. Narežite.

sestavine

  • 1 kg govejega fileja
  • 3 tortilje
  • 200 ml smetane
  • 30 šampinjonov, drobtine
  • 100 g listnatega testa v lističih

Sorodni recepti