Govedina Wellington

sestavine

  • 1 kg govejega fileja
  • 3 tortilje
  • 200 ml smetane
  • 30 šampinjonov, drobtine
  • 100 g listnatega testa v lističih

Priprava

  • Osnova:
  • Ponev dajte na ogenj in počakajte, da se zagreje in začne kaditi. Dodajte olje, začinite meso in govedino hitro po vseh straneh popecite do rjavega. Ohladite v hladilniku.
  • V drugi ponvi pražite zmlete gobe, dokler vsa tekočina ne izpari, ves čas mešajte.
  • Ko postane rjavo, dodajte smetano in jo pokuhajte.
  • Solite, poprajte in dodajte limonov sok. Ohladite v hladilniku.
  • Sestavljanje, 1. korak:
  • Na pult položite folijo.
  • Najprej položite tortilje, da se prekrivajo.
  • Dodajte gobe in jih enakomerno razmažite na 1 cm debelo, a ne čisto do roba testa, kakšna 2 cm od roba.
  • Goveji file postavite na sredino.
  • Testo zavihajte čez vse v valj. S folijo si pomagajte, da rulado tesno zvijete.
  • Folijo ovijte okoli, da bo nastala tesna klobasa. Oba konca folije zavijte in dajte v hladilnik za eno uro.
  • Sestavljanje, 2. korak:
  • Na pult položite folijo.
  • Na folijo položite listnato testo
  • Govejo rulado vzemite iz folije in mora obdržati obliko. Položite jo na testo.
  • Testo premažite z rumenjakom.
  • Testo zavihajte čez govedino enako kot prvič in poskrbite, da ne bo lukenj, da bo tesno zavito. Konce folije zavijte in dajte za eno uro v hladilnik.
  • Sestavljanje, 3. korak:
  • Rulado vzemite iz folije.
  • Premažite z rumenjakom in pustite, da se posuši.
  • Drugič premažite z rumenjakom in pustite, da se posuši.
  • Okrasite z zarezi noža. Zdaj lahko gre v pečico.
  • Pečenje:
  • Verzija 1: Pecite na 200 stopinjah 40 minut in pred rezanjem naj 10 minut počiva.
  • Verzija 2: V govedino zapičite termometer in pecite, da sredica doseže 50 stopinj, vzemite iz pečice in naj počiva, dokler temperatura doseže 60 stopinj. Narežite.

Sorodni recepti

Poglej vse