GOVEDINA IN OMAKA IZ ČRNEGA FIŽOLA

GOVEDINA IN OMAKA IZ ČRNEGA FIŽOLA

Opis

 

Priprava

1. V ponvi ali voku segrejemo olje na srednjem ognju.

2. Dodamo ingver, česen, čili in rdečo čebulo. Kuhamo minuto, da zadiši.

3. Dodamo cvetove brokolija in kuhamo še dve minuti oz. dokler se brokoli ne zmehča.

4. Dodamo črni fižol in narezan rostbif. Povečamo ogenj, solimo in pražimo meso, dokler ne porjavi.

5. Vlijemo sezamovo olje, beli poper, riževo vino, sojo in konjak. Dobro premešamo.

6. Dodamo zmes s koruzno moko in pražimo minuto oziroma dokler se omaka ne zgosti.

7. Postrežemo z rižem, skuhanim v pari.

sestavine

Sestavine

  • 250 g tenko narezanega rostbifa
  • 1 mala glava brokolija
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 0.25 rdeče čebule
  • 0.5 žličke sezamovega olja
  • 1 kos olupljenega in nasekljanega ingverja
  • 2 drobno nasekljana stroka česna
  • 1 žlica črnega fižola
  • ki smo ga pet minut namakali v mlečni vodi in odcedili
  • 1 majhen rdeč čili
  • drobno nasekljan
  • 1 žlica riževega vina Shaoxing ali suhega šerija
  • 1 žlica konjaka
  • 2.5 žlice sojine omake
  • 2 žlici koruzne moke
  • pomešane z malo mrzle vode
  • beli poper
  • sol