Gosenica iz sadnih kolačkov
Recept je iz: Jolanta (Joli) Delibozova
Priprava:
1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Beljake ločimo od rumenjakov. Beljake stepemo z mešalnikom, dodamo dve žlici sladkorja in premešamo. Rumenjak pomešamo s sladkorjem, ki je ostal.
2. 100 ml vroče vode pomešamo s 100 ml olja. Tekočino vlijemo v rumenjake in mešamo z mešalnikom. Začinimo z naribano limonino in pomarančno lupino ter enim vaniljevim sladkorjem.
3. Svežo moko pomešamo s pecilnim praškom.
4. Mešanici z rumenjaki dodamo malo moke, premešamo, dodamo malo beljaka, spet previdno premešamo in tako nadaljujemo.
5. Testo razporedimo v različne skledice in ga obarvamo s petimi različnimi barvami.
6. Različno obarvano testo položimo v bele papirnate košarice za kolačke in napolnimo dve tretjini košaric.
7. Kremni sir pomešamo s sladkorjem v prahu in vaniljevim sladkorjem.
8. Ko se kolački ohladijo, dodamo zmes na vsakega.
9. Iz kolačkov oblikujte telo gosenice. Če se ne morete ogniti, uporabite zobotrebce, oblikujte oči, nogice in nasmeh s pomočjo bombonov.
sestavine
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Jolanta (Joli) Delibozova
Cordon bleu z bešamelom
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Solata z nadevanimi hruškami
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Terina s pečenimi paprikami
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Terina z belo čokolado
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Karamelna mousse torta
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Aromatični kruh
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Torta Moka
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Božični tartufi
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Piškotne svečke
Recepti