Opis

Gordite z rakci in poživljajočo omako

Priprava

  1. Za omako odprite kokos in prihranite vodo. Postrgajte meso in ga dajte na stran.
  2. Kokosovo vodo in paradižnike gladko zmiksajte. Dodajte koriander in pol kokosovega mesa ter spet zmiksajte. Par vejic koriandra prihranite za dekoracijo.
  3. Precedite skozi drobno cedilo, dodajte česen, oljčno olje, rumeno čebulo in jalapeño. Omako dokončajte z limetinim sokom in poprom. Ohladite.
  4. Gordite pripravite tako, da 12 enako velikih žogic razvaljate na 3 mm debeline. Segrejte ponev s premazom proti prijemanju in jih pecite po 1 minuto na vsaki strani. Ko so še tople, jih z nožem zarežite s strani, da dobite žepek za nadev.
  5. Šest kozarcev za žganje napolnite s poživljajočo omako. Okrasite jih s par kapljicami oljčnega olja, nasekljano meto in koščki kokosa.
  6. Gordite nadevajte z nasekljanimi rakci, ledenko, nasekljanimi paradižniki, narezanim avokadom in jih prelijte s poživljajočo salso. Okrasite s preostankom koriandra in nasekljano meto ter takoj postrezite. Dve gorditi na en kozarček.

sestavine

Poživljajoča omaka

  • 1 svež mlad kokos, sok prihranite in naribajte ¼ mesa
  • 3 zreli sladki paradižniki
  • ½ šopka koriandra
  • sol po okusu
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 strt strok česna
  • sok 3 limet
  • 1 žlica drobno nasekljane rumene čebule
  • 1 čili jalapeño, brez semen in drobno nasekljan

Nadev z rakci

  • 200g skuhanih, olupljenih in grobo nasekljanih rakcev
  • 1 žlica drobno nasekljane mete
  • ½ avokada
  • 1 skodelica drobno narezane solate ledenke
  • 3 zreli sladki paradižniki

Gordite

  • 300 g pripravljene mase za tortilje

Sorodni recepti