Gordite z rakci in poživljajočo omako

sestavine

  • Poživljajoča omaka
  • 1 svež mlad kokos, sok prihranite in naribajte ¼ mesa
  • 3 zreli sladki paradižniki
  • ½ šopka koriandra
  • sol po okusu
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 strt strok česna
  • sok 3 limet
  • 1 žlica drobno nasekljane rumene čebule
  • 1 čili jalapeño, brez semen in drobno nasekljan
  • Nadev z rakci
  • 200g skuhanih, olupljenih in grobo nasekljanih rakcev
  • 1 žlica drobno nasekljane mete
  • ½ avokada
  • 1 skodelica drobno narezane solate ledenke
  • 3 zreli sladki paradižniki
  • Gordite
  • 300 g pripravljene mase za tortilje

Priprava

  • Za omako odprite kokos in prihranite vodo. Postrgajte meso in ga dajte na stran.
  • Kokosovo vodo in paradižnike gladko zmiksajte. Dodajte koriander in pol kokosovega mesa ter spet zmiksajte. Par vejic koriandra prihranite za dekoracijo.
  • Precedite skozi drobno cedilo, dodajte česen, oljčno olje, rumeno čebulo in jalapeño. Omako dokončajte z limetinim sokom in poprom. Ohladite.
  • Gordite pripravite tako, da 12 enako velikih žogic razvaljate na 3 mm debeline. Segrejte ponev s premazom proti prijemanju in jih pecite po 1 minuto na vsaki strani. Ko so še tople, jih z nožem zarežite s strani, da dobite žepek za nadev.
  • Šest kozarcev za žganje napolnite s poživljajočo omako. Okrasite jih s par kapljicami oljčnega olja, nasekljano meto in koščki kokosa.
  • Gordite nadevajte z nasekljanimi rakci, ledenko, nasekljanimi paradižniki, narezanim avokadom in jih prelijte s poživljajočo salso. Okrasite s preostankom koriandra in nasekljano meto ter takoj postrezite. Dve gorditi na en kozarček.

Sorodni recepti

Poglej vse