Gora iz bele čokolade z omako iz malin in feijoe

Gora iz bele čokolade z omako iz malin in feijoe

Opis

Vodo zlijemo v skledo in dodamo želatino. Namakamo jo pet minut. Nato vodo počasi segrevamo nad vodno kopeljo, dokler se želatina ne raztopi. Pustimo jo, da se ohladi.

 

Belo čokolado damo v ognjevarno skledo in jo počasi stopimo nad vodno kopeljo.  Vmešamo kondenzirano mleko, liker in želatino. Vmešamo smetano in zlijemo v modelčke. Damo v hladilnik za okrog tri ure, da se strdi.

 

Popražimo kokos.

 

Maline, feijoo in galangal damo v ponev. Po okusu dodamo sladkor v prahu. Zavremo in počasi kuhamo pet minut. Precedimo in shladimo v hladilniku.


Iz modelčkov zvrnemo kremo in jo postrežemo s sadno omako, kokosom in strtimi suhimi malinami.

Vodo zlijemo v skledo in dodamo želatino. Namakamo jo pet minut. Nato vodo počasi segrevamo nad vodno kopeljo, dokler se želatina ne raztopi. Pustimo jo, da se ohladi.

 

Belo čokolado damo v ognjevarno skledo in jo počasi stopimo nad vodno kopeljo.  Vmešamo kondenzirano mleko, liker in želatino. Vmešamo smetano in zlijemo v modelčke. Damo v hladilnik za okrog tri ure, da se strdi.

 

Popražimo kokos.

 

Maline, feijoo in galangal damo v ponev. Po okusu dodamo sladkor v prahu. Zavremo in počasi kuhamo pet minut. Precedimo in shladimo v hladilniku.


Iz modelčkov zvrnemo kremo in jo postrežemo s sadno omako, kokosom in strtimi suhimi malinami.

sestavine

Sestavine

  • 4 žlice vode
  • 4 žlice želatine
  • 200 g bele čokolade
  • 1 skodelice kondenziranega mleka
  • 4 žlice likerja Irish cream
  • 600 ml stepene smetane
  • 1 skodelica kokosove moke

Omaka

  • 375 g zmrznjenih malin
  • 1 feijoa
  • 3 rezine galangala
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • z zamrzovanjem posušene maline