Golobje prsi z gobami in špinačno solato

Golobje prsi z gobami in špinačno solato

Opis

Priprava:

Golob:

V ponvi segrejemo oljčno olje.

Olupimo in narežemo čebulo in stroke česna na majhne koščke ter jih dodamo v ponev. Odstranimo bete gob in jih narežemo na koščke. Pršut serrano narežemo na kocke.Vejice dodamo šunki v ponev. Mešamo dve minuti.

Dodamo rdeče vino in jušno osnovo ter pustimo, da povre.

Golobje prsi začinimo s soljo in sveže mletim poprom.

Segrejemo oljčno olje v ponvi in dodamo prsi. Stran s kožo naj bo obrnjena navzdol.Popečemo jih dve minuti na vsaki strani.Naj prsi počivajo 2 ali 3 minute. V isto ponev vlijemo malce oljčnega olja, dodamo gobe in pečemo 2 ali 3 minute.

Prsi prelijemo z omako, nasekljamo peteršilj in ga posujemo po vrhu. 

Solata:

Rozine damo v skledo in jih namakamo 10 minut.

V ponvi segrejemo oljčno olje. Kruh narežemo na kocke, damo v ponev in popečemo.

Segrejemo oljčno olje in dodamo pinjole.Olupimo in nasekljamo stroke česna in jih skupaj s špinačo damo v ponev.

Mešamo 30 sekund.Odcedimo rozine in jih dodamo špinači. Po vrhu solate posujemo popečene kruhove kocke.

sestavine

Za goloba

  • 8 golobjih prsi
  • oljčno olje
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 500 g rjavih šampinjonov
  • 150 g pršuta serrano
  • 150 ml rdečega vina
  • 6 vejic peteršilja
  • 250 ml piščančje jušne osnove
  • sol
  • sveže mleti poper

Solata

  • 400 g špinače
  • 1 rezina kruha
  • 2 stroka česna
  • 30 g pinjol
  • 50 g rozin (Malaga)
  • sol
  • sveže mleti poper

Sorodni recepti