Golobje prsi z gobami in špinačno solato

Priprava:

Golob:

V ponvi segrejemo oljčno olje.

Olupimo in narežemo čebulo in stroke česna na majhne koščke ter jih dodamo v ponev. Odstranimo bete gob in jih narežemo na koščke. Pršut serrano narežemo na kocke.Vejice dodamo šunki v ponev. Mešamo dve minuti.

Dodamo rdeče vino in jušno osnovo ter pustimo, da povre.

Golobje prsi začinimo s soljo in sveže mletim poprom.

Segrejemo oljčno olje v ponvi in dodamo prsi. Stran s kožo naj bo obrnjena navzdol.Popečemo jih dve minuti na vsaki strani.Naj prsi počivajo 2 ali 3 minute. V isto ponev vlijemo malce oljčnega olja, dodamo gobe in pečemo 2 ali 3 minute.

Prsi prelijemo z omako, nasekljamo peteršilj in ga posujemo po vrhu. 

Solata:

Rozine damo v skledo in jih namakamo 10 minut.

V ponvi segrejemo oljčno olje. Kruh narežemo na kocke, damo v ponev in popečemo.

Segrejemo oljčno olje in dodamo pinjole.Olupimo in nasekljamo stroke česna in jih skupaj s špinačo damo v ponev.

Mešamo 30 sekund.Odcedimo rozine in jih dodamo špinači. Po vrhu solate posujemo popečene kruhove kocke.

sestavine

  • Za goloba8 golobjih prsi oljčno olje 1 čebula 2 stroka česna 500 g rjavih šampinjonov 150 g pršuta serrano 150 ml rdečega vina 6 vejic peteršilja 250 ml piščančje jušne osnove sol sveže mleti poperSolata400 g špinače 1 rezina kruha 2 stroka česna 30 g pinjol 50 g rozin (Malaga) sol sveže mleti poper

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse