Golobje prsi z gobami in špinačno solato
Recept je iz: Rudolph van Veen

Priprava:
Golob:
V ponvi segrejemo oljčno olje.
Olupimo in narežemo čebulo in stroke česna na majhne koščke ter jih dodamo v ponev. Odstranimo bete gob in jih narežemo na koščke. Pršut serrano narežemo na kocke.Vejice dodamo šunki v ponev. Mešamo dve minuti.
Dodamo rdeče vino in jušno osnovo ter pustimo, da povre.
Golobje prsi začinimo s soljo in sveže mletim poprom.
Segrejemo oljčno olje v ponvi in dodamo prsi. Stran s kožo naj bo obrnjena navzdol.Popečemo jih dve minuti na vsaki strani.Naj prsi počivajo 2 ali 3 minute. V isto ponev vlijemo malce oljčnega olja, dodamo gobe in pečemo 2 ali 3 minute.
Prsi prelijemo z omako, nasekljamo peteršilj in ga posujemo po vrhu.
Solata:
Rozine damo v skledo in jih namakamo 10 minut.
V ponvi segrejemo oljčno olje. Kruh narežemo na kocke, damo v ponev in popečemo.
Segrejemo oljčno olje in dodamo pinjole.Olupimo in nasekljamo stroke česna in jih skupaj s špinačo damo v ponev.
Mešamo 30 sekund.Odcedimo rozine in jih dodamo špinači. Po vrhu solate posujemo popečene kruhove kocke.
sestavine
- Za goloba8 golobjih prsi oljčno olje 1 čebula 2 stroka česna 500 g rjavih šampinjonov 150 g pršuta serrano 150 ml rdečega vina 6 vejic peteršilja 250 ml piščančje jušne osnove sol sveže mleti poperSolata400 g špinače 1 rezina kruha 2 stroka česna 30 g pinjol 50 g rozin (Malaga) sol sveže mleti poper
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Rudolph van Veen
Teksaško-mehiški koruzni kruh
Recepti Rudolph van Veen
Enostaven štrudelj s češnjami
Recepti Rudolph van Veen
Švicarska rolada s čokolado in kavo
Recepti Rudolph van Veen
Avstrijski šarkelj z banano in kokosom
Recepti Rudolph van Veen
Italijanska krompirjeva solata
Recepti Rudolph van Veen
Torta z jogurtom in s pomarančami
Recepti Rudolph van Veen
Pite s sladko čebulo in figami
Recepti Rudolph van Veen
Čokoladni tartufi z bloody mary
Recepti Rudolph van Veen
Torta z limonino kremo in s čokolado
Recepti Rudolph van Veen
Slana torta z olivami