Gibanica
Recept je iz: Nenad Veljković
Priprava:
1. Za nadev razžvrkljamo jajca v posodi. Dodamo sveže mleko in gazirano vodo ter pomešamo. Uporabimo lahko kravji, ovčji ali kozji sir. Dodamo 2 do 3 žlice olja in pomešamo.
2. Izberemo debelejše liste vlečenega testa. Globok pravokotni pekač premažemo z žlico olja in vanj položimo 2 lista, drugega na drugega. Vzamemo še dva lista in ju položimo počez, robovi testa naj segajo čez pekač. Položimo še dva lista testa, robovi naj molijo čez pekač.
3. Vzamemo en list, ga zmečkamo in namočimo v zmes s sirom, nato pa ga postavimo na zložene liste. Vzamemo naslednji list, ga zmečkamo, namočimo v zmes in ponavljamo postopek, dokler ne napolnimo pekača.
4. Robove testa prepognemo navznoter, tako da prekrijemo zmečkane liste. Na vse položimo še dva lista, drugega na drugega, robove pa prepognemo tako, da ostanejo v pekaču. Po njima potresemo še preostali nadev. Gibanico pečemo 40 minut v pečici, ki smo jo segreli na 180 stopinj.
5. Preden postrežemo, naj se gibanica hladi 15 minut. Narežemo jo na pravokotne kose.
sestavine
- Sestavine1 kg vlečenega testa 5 jajc 300 g belega sira iz slanice 100 ml svežega mleka 200 g gazirane vode olje
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Marelice s kokosovo glazuro
Recepti Sara La Fountain
Masleni kolački z borovnicami
Recepti Nenad Veljković
Kavni mousse z višnjami
Recepti Rudolph van Veen
Torta ob rojstvu otroka
Recepti Rudolph van Veen
Kolač ob rojstvu otroka
Recepti Rachel Khoo
Črni gozdiček v čokoladnih skledicah
Recepti Rachel Khoo
Brezpastirska pita
Recepti Rachel Khoo
Torta z jagodami in smetano
Recepti Rachel Khoo
Majhne pite z jagodičjem in kremo iz kremnega sira
Recepti Kiran Jethwa
Zvrnjen kolač s kruhovcem