Priprava:

1. Za nadev razžvrkljamo jajca v posodi. Dodamo sveže mleko in gazirano vodo ter pomešamo. Uporabimo lahko kravji, ovčji ali kozji sir. Dodamo 2 do 3 žlice olja in pomešamo.

2. Izberemo debelejše liste vlečenega testa. Globok pravokotni pekač premažemo z žlico olja in vanj položimo 2 lista, drugega na drugega. Vzamemo še dva lista in ju položimo počez, robovi testa naj segajo čez pekač. Položimo še dva lista testa, robovi naj molijo čez pekač.

3. Vzamemo en list, ga zmečkamo in namočimo v zmes s sirom, nato pa ga postavimo na zložene liste. Vzamemo naslednji list, ga zmečkamo, namočimo v zmes in ponavljamo postopek, dokler ne napolnimo pekača.

4. Robove testa prepognemo navznoter, tako da prekrijemo zmečkane liste. Na vse položimo še dva lista, drugega na drugega, robove pa prepognemo tako, da ostanejo v pekaču. Po njima potresemo še preostali nadev. Gibanico pečemo 40 minut v pečici, ki smo jo segreli na 180 stopinj.

5. Preden postrežemo, naj se gibanica hladi 15 minut. Narežemo jo na pravokotne kose.

sestavine

  • Sestavine1 kg vlečenega testa 5 jajc 300 g belega sira iz slanice 100 ml svežega mleka 200 g gazirane vode olje

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse