Opis

Gaspačo z avokadom

Priprava

  • Avokado, kumaro in mlado čebulo spasirajte do gladkega. Medtem ko mešalnik še dela, dodajte kis, osnovo in 80 ml oljčnega olja, posolite in dodajte tabasco.
  • Dodajte še crème fraiche in spasirajte do gladkega. Nesite v hladilnik za 2 uri, da se ohladi.

sestavine

  • 2 zrela avokada
  • 2 olupljeni kumari, ki ste jima odstranili semena
  • 2 mladi čebuli, samo beli del
  • 1 1/2 žlice belega vinskega kisa  
  • 300 ml zelenjavne jušne osnove
  • 80 ml ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 žlica crème fraiche
  • 4 kapljice tabasca ali pekoče omake po vašem okusu
  • sol
  • meta, nasekljan zeleni čili, nasekljana kumara

Sorodni recepti