Galette z jajčevci
Recept je iz: Jolanta (Joli) Delibozova

Način priprave:
1. Maslo kremno zamešamo, dodamo jajce, sol in rožmarin. Z metlico vse hitro stepemo v enakomerno zmes in postopoma dodajamo moko. Ne vsujemo vse moke hkrati. S prsti nežno vendar hitro zamesimo mehko testo.
2. Pripravljeno testo prekrito s plastično folijo damo v hladilnik, medtem pa pripravimo preostale sestavine za nadev.
3. Jajčevec narežemo na rezine, ne lupimo ga. Rezine popražimo v ponvi, na žar-ponvi ali žaru, dokler se rahlo ne zmehčajo.
4. Sir narežemo na grobe kose.
5. Testo iz masla razvaljamo v okrogel tenek oblat na papirju za peko. Na sredino položimo rezine jajčevca, jih rahlo pritisnemo, na koncih testa pa pustimo prazne 3-4 cm.
Vmes položimo kose sira in marinirane sušene paradižnike. Vse rahlo polijemo z oljčnim oljem.
6. S pomočjo papirja rahlo dvignemo in prepognemo proste robove testa ter rahlo pritisnemo.
Za boljši videz rob premažemo z razžvrkljanim jajcem.
7. Galetto spečemo v predhodno segreti pečici pri 180 stopinjah.
sestavine
- 125 g zmehčanega masla 1 jajce 0.5 žličke soli 0.5 žličke suhega rožmarina 250 g moke 1 jajčevec 150 g mariniranih suhih paradižnikov 200 g sira s plesnijo
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo