Opis

Način priprave:

1. Maslo kremno zamešamo, dodamo jajce, sol in rožmarin. Z metlico vse hitro stepemo v enakomerno zmes in postopoma dodajamo moko. Ne vsujemo vse moke hkrati. S prsti nežno vendar hitro zamesimo mehko testo.

2. Pripravljeno testo prekrito s plastično folijo damo v hladilnik, medtem pa pripravimo preostale sestavine za nadev.

3. Jajčevec narežemo na rezine, ne lupimo ga. Rezine popražimo v ponvi, na žar-ponvi ali žaru, dokler se rahlo ne zmehčajo.

4. Sir narežemo na grobe kose.

5.  Testo iz masla razvaljamo v okrogel tenek oblat na papirju za peko. Na sredino položimo rezine jajčevca, jih rahlo pritisnemo, na koncih testa pa pustimo prazne 3-4 cm.

Vmes položimo kose sira in marinirane sušene paradižnike. Vse rahlo polijemo z oljčnim oljem.

6. S pomočjo papirja rahlo dvignemo in prepognemo proste robove testa ter rahlo pritisnemo.

Za boljši videz rob premažemo z razžvrkljanim jajcem.

7. Galetto spečemo v predhodno segreti pečici pri 180 stopinjah.

sestavine

  • 125 g zmehčanega masla
  • 1 jajce
  • 0.5 žličke soli
  • 0.5 žličke suhega rožmarina
  • 250 g moke
  • 1 jajčevec
  • 150 g mariniranih suhih paradižnikov
  • 200 g sira s plesnijo

Sorodni recepti