Fritata s slanino in bučkami

Fritata s slanino in bučkami

Opis

1.Pečico segrejemo na 180 °C. Na močnem ognju segrejemo oljčno olje v ponvi, ki jo damo lahko v pečico. Dodamo strt česen, 100 g nasekljane slanine in skodelico šampinjonov v kosih.

2.Dodamo bučko, solimo, popramo in popražimo.

3.Razžvrkljamo štiri velika jajca skupaj s 100 ml smetane.

4.Dodamo svež timijan, dve ali tri žlice nadrobljenega sira feta, popramo, solimo ter ponovno vse premešamo.

5.Ko bučke izpustijo vodo, zmanjšamo ogenj, dodamo zmes z jajci in kuhamo približno dve minuti.

6.Potresemo še z malo feta sira in dodamo dve vejici timijana, nato pa damo v pečico za 15 minut, oziroma dokler se sredica ne strdi.

7.Fritato narežemo na rezine.

sestavine

Sestavine:

  • oljčno olje
  • 100 g narezane slanine
  • 1 strok česna
  • 50 g malih šampinjonov
  • 1 bučka
  • 4 velika jajca
  • 100 ml smetane
  • 2-3 žlice sira feta
  • poper

Sorodni recepti