Fritata s klobaso

Fritata s klobaso

Opis

Način priprave

Nežno kuhajte čebule in česen v olju  in maslu v fritezi  12 minut, da pozlatijo in karamelizirajo.

Stepite jajca, peteršilj in smetano v skledi ter dobro začinite.

Zlijte na čebulo, dodajte klobase in malce premešajte.  Dodajte sir in kuhajte še 3 minute.

Dajte v pečico na 180°C in kuhajte 10-15 minut. Ohladite, da bo pecivo toplo.

sestavine

Sestavine

  • 6 jajc (stepenih)
  • 125 ml smetane
  • sol in poper
  • 25 g peteršilja (nasekljanega)
  • 3 čebule (narezane)
  • 1 strok česna (zdrobljenega)
  • 3 kuhane klobase (narezane)
  • 100 g zamrznjene špinače (odmrznjene in pretlačene)
  • 75 g fino nastrganega parmezana ali pekorina
  • 30 g olja
  • 30 g masla