Opis

Priprava:

V moki naredimo jamico, v katero zlijemo vodo in v njej stopimo kvas. Dodamo sladkor. Sol potresemo po moki. Dodamo 50 gramov masla, preostalo maslo pa sploščimo med kosoma plastične folije in shranimo v hladilniku. V jamico po malem natresemo moko in zamesimo mehko testo. Pult potresemo z moko in testo razvaljamo na debelino 1 cm. Pokrijemo ga s plastično folijo in postavimo v hladilnik za  40 minut.

Testo vzamemo iz hladilnika in ga potresemo z moko. Na spodnjo polovico testa postavimo ohlajeno sploščeno maslo in ga prekrijemo z zgornjo polovico. Malce razvaljamo, nato pa testo prepognemo na tri dele in ga razvaljamo. Postopek ponovimo dvakrat. Testo zavijemo v folijo in za 40 minut postavimo v hladilnik, nato pa še dvakrat razvaljamo, na koncu do debeline 1,5 cm.

 

Iz testa izrežemo trikotnike in jih zvijemo v rogljičke. Položimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko, pokrijemo s krpo ali namaščeno plastično folijo in pustimo vzhajati približno uro in pol.

Pečico segrejemo na 230 °C. Rogljičke pečemo okrog 25 minut do zlatorjavega. 


Priprava:

V moki naredimo jamico, v katero zlijemo vodo in v njej stopimo kvas. Dodamo sladkor. Sol potresemo po moki. Dodamo 50 gramov masla, preostalo maslo pa sploščimo med kosoma plastične folije in shranimo v hladilniku. V jamico po malem natresemo moko in zamesimo mehko testo. Pult potresemo z moko in testo razvaljamo na debelino 1 cm. Pokrijemo ga s plastično folijo in postavimo v hladilnik za  40 minut.

Testo vzamemo iz hladilnika in ga potresemo z moko. Na spodnjo polovico testa postavimo ohlajeno sploščeno maslo in ga prekrijemo z zgornjo polovico. Malce razvaljamo, nato pa testo prepognemo na tri dele in ga razvaljamo. Postopek ponovimo dvakrat. Testo zavijemo v folijo in za 40 minut postavimo v hladilnik, nato pa še dvakrat razvaljamo, na koncu do debeline 1,5 cm.

 

Iz testa izrežemo trikotnike in jih zvijemo v rogljičke. Položimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko, pokrijemo s krpo ali namaščeno plastično folijo in pustimo vzhajati približno uro in pol.

Pečico segrejemo na 230 °C. Rogljičke pečemo okrog 25 minut do zlatorjavega. 

sestavine

Testo za rogljičke

  • 500 g moke
  • 280 ml vode
  • 20 g suhega kvasa
  • 20 g sladkorja
  • ščepec soli
  • 250 g masla

Dodatne potrebščine

  • plastična folija
  • papir za peko
  • moka za potresanje
  • krpa

Sorodni recepti