Francoski metuljčki (papillons)

Francoski metuljčki (papillons)

Opis

Postopek

Delovno površino potresite 1/2 skodelice sladkorja. Testo položite gor in ponovno potresite z 1/2 skodelice sladkorja. Pritisnite sladkor, da se oprime testa. Razvaljajte testo v pravokotnik, velik 40 x 30 in 0,3 cm debel.

Testo položite tako, da je ena daljša stranica vzporedna z robom delovne površine. Obe dolgi stranici prepognite proti  sredini, tako da se dotikata, ne pa prekrivata. Potresite z dvema jedilnima žlicama sladkorja. Nato prepognite kratko stranico, tako da se dotika z nasprotno kratko stranico. Potresite z 1 jedilni žlico sladkorja. Na koncu prepognite eno dolgo stranico na  polovico, tako da se sreča z nasprotno dolgo stranico. Potresite z 1 jedilno žlico sladkorja. Z dlanmi pritisnite na testo, ga ovijte v plastiko in dajte v hladilnik za vsak 1 uro ali čez noč.

Pečico segrejte na 450 °C. Pekač rahlo poškropite z vodo. Sladkor dajte v plitvo skledo. Obrežite konce ohlajenega testa in nato prerežite navzkrižno 2 centimetra debele rezine. Rezine povaljajte v sladkorju in jih odložite v pekač.

Pecite 10-12 minut, dokler ni sladkor zlate barve in karameliziran. Z lopatico previdno obrnemo vsako rezino in pečemo še približno 6 minut, dokler rezine ne postanejo rjavo zlate barve. Piškote položite na žičnato stojalo in pustite, da se ohladijo. Postopek ponovite s preostalimi rezinami. Piškoti so najboljši isti dan, kot so bili spečeni, lahko pa jih shranimo do 1 tedna v nepredušno zaprti skledi.

sestavine

Sestavine

  • 1.25 skodelice sladkorja
  • sladkor za posip
  • 500 g zmrznjenega listnatega testa
  • odmrznjeno