Opis

Priprava:

 

1. Francoski makroni: V posodi zmešamo mandljevo moko in sladkor v prahu ter presejemo. Beljake stepemo v sneg. Med stepanjem postopoma dodajamo kristalni sladkor. Ko se mešanica strdi, dodamo tartarsko kremo. Mešamo, dokler ne nastanejo kupčki. V tem koraku lahko dodamo tudi živilska barvila. Dodamo živilska barvila in zmešamo.

 

2. Z lopatko vmešamo suhe sestavine, da dobimo gladko zmes. Pekač prekrijemo s papirjem za peko ali silikonsko podlago za makrone ter s slaščičarsko vrečko nanašamo krogce s premerom pribl. 3 cm. Ko smo vrečko spraznili, nekajkrat potresemo pekač, da izbijemo zrak. Makrone pustimo počivati na sobni temperaturi, dokler skorja ne zakrkne. Makroni se ob dotiku ne smejo lepiti na prst. Ventilacijsko pečico segrejemo na 140 °C. Makrone pečemo 12–15 minut (odvisno od pečice).

 

3. Krema iz bele čokolade: V posodi zmešamo smetano, vanilijo in sladkor ter segrejemo. Vročo zmes prelijemo čez čokolado. in pire, nato dodamo maslo. Znova pretlačimo in pustimo, da se ohladi.

 

4. Krema iz temne čokolade: V posodi zmešamo pire iz malin in sladkor ter segrejemo. Ko se sladkor stopi, mešanico zlijemo čez čokolado, da se stopi. Dodamo maslo, znova pretlačimo in pustimo, da se ohladi. 

 

5. Krema iz mlečne čokolade: V posodi zmešamo smetano in sladkor ter segrejemo. Ko se sladkor stopi, mešanico zlijemo čez čokolado, da se stopi. Dodamo maslo, znova pretlačimo in pustimo, da se ohladi.

 

6. Krema iz bele čokolade se poda k belim makronom, krema iz temne čokolade k zelenim makronom, krema iz malin pa k rdečim makronom. 

sestavine

Za francoske makrone

  • 130 g mandljeve moke
  • 225 g sladkorja v prahu
  • 115 g beljakov (pri sobni temperaturi)
  • 60 g sladkorja
  • Ščešec tatarske kreme
  • Različna živilska barvila

Za belo čokolado in vanilijo

  • 250 g bele čokolade
  • 110 g trdne smetane
  • 20 g sladkorja
  • 20 g masla
  • 0.5 vanilijevega stroka

Za kremo iz temne čokolade in malin

  • 125 g malinovega pireja
  • 175 g temne čokolade
  • 40 g masla
  • 25 g sladkorja

Za kremo iz mlečne čokolade

  • 200 g mlečne čokolade
  • 110 g smetane
  • 20 g sladkorja
  • 20 g masla