Opis

Priprava:

1.   Kvas dodajte v 50 ml tople vode. Dodajte sladkor, potresite s ščepcem soli in pustite vzhajati. Moko zmešajte s soljo in provansalskimi začimbami.

2.   Dodajte nasekljane sušene paradižnike, inčune, olive, slanine in oljčno olje. Dodajte vzhajan kvasec in 120 ml tople vode.

3.   Zamesite mehko testo, ga prestavite v skledo in prekrijte s folijo. Nato ga pustite vzhajati.

4.   Vzhajano testo razdelite na dva dela in oblikujte štručki v obliki lista.

5.   Z nožem zarežite po dolgem po sredi, robov pa ne prerežite. Zarežite tudi ob straneh. Štručki naj počivata 30 minut.

6.   Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilacija). Štručki premažite z oljčnim oljem in pecite 15 minut.

sestavine

Sestavine

  • 500 g moke
  • 0.5 kocke svežega kvasa
  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja (+ za premaz)
  • 0.5 žličke soli
  • 1.5 žličke provansalskih zelišč
  • 150 g oliv brez koščic (zelenih in črnih)
  • 50 g sušenih paradižnikov (v oljčnem olju)
  • 100 g slanine
  • 3 fileji inčunov
  • 1 ščepec sladkorja
  • moka za posip

Sorodni recepti