Opis

Fokača z rožmarinom

Priprava

  1. Pečico segrejte na 185 stopinj.
  2. Zmešajte sestavine iz prvega dela v gladko testo, pustite vzhajati v namaščeni posodi.
  3. Dodajte sestavine iz drugega dela in mešajte, da ponovno dobite gladko testo.
  4. Testo dajte v namaščen in s peki papirjem obložen pekač, testo enakomerno razporedite po pekaču. Dajte na toplo in pustite vzhajati.
  5. S prsti naredite luknjice v testo. V vodi raztopite sol in prelijte po testu. Voda mora testo prekriti. Po vrhu potresite rožmarin.
  6. Pecite 20-25minut do zlatorjave barve. Ohladite in narežite na rezine.

sestavine

Prvi del:

  • 14 g  suhega kvasa
  • 90 ml mlačne vode
  • 10 g sladkorja
  • 110 g moke

Drugi del:

  • 240 g mlačne vode
  • 110 g oljčnega olja
  • 20 g sladkorja
  • 10 g soli
  • 430 g moke

Zaključek:

  • 200 ml vode
  • 10 g morske soli
  • Rožmarin

Sorodni recepti