Opis

Način priprave:

1. V teflonsko kozico damo maslo, med, sladkor, smetano in vaniljo. Kuhamo na rahlem ognju

nekaj minut, dokler se rahlo ne zgosti.

2. Oreščke prepražimo in jih dodamo zmesi z medom. Na koncu v vse zamešamo moko.

3. Ko je zmes še topla, jo zlijemo na papir za peko ali silikonski list.

Z valjarjem zgladimo, da dobimo tanek, pravokoten oblat, robove pa zravnamo z lopatko.

4. Pečemo v segreti pečici pri 180 stopinjah nekaj minut, dokler ne dobi lepe karamelne barve.

5. Vzamemo iz pečice in z lopatko znova zravnamo robove, da dobimo pravilen

pravokotnik.

6. Ko je zmes še topla, jo z ostrim nožem narežemo na kvadrate in pustimo, da se strdijo.

7. Na pari stopimo belo čokolado.

8. Vogale vsakega kvadrata namočimo v stopljeno belo čokolado in potresemo s karijem.

sestavine

  • 50 g masla
  • 50 ml sladke smetane
  • 70 g sladkorja
  • 2 žlici medu
  • 1 zavojček vanilije
  • 270 g mešanice grobo zmletih oreščkov
  • 2 žlici moke
  • 100 g bele čokolade
  • kari

Sorodni recepti