Florentinci s karijem
Recept je iz: Jolanta (Joli) Delibozova
Način priprave:
1. V teflonsko kozico damo maslo, med, sladkor, smetano in vaniljo. Kuhamo na rahlem ognju
nekaj minut, dokler se rahlo ne zgosti.
2. Oreščke prepražimo in jih dodamo zmesi z medom. Na koncu v vse zamešamo moko.
3. Ko je zmes še topla, jo zlijemo na papir za peko ali silikonski list.
Z valjarjem zgladimo, da dobimo tanek, pravokoten oblat, robove pa zravnamo z lopatko.
4. Pečemo v segreti pečici pri 180 stopinjah nekaj minut, dokler ne dobi lepe karamelne barve.
5. Vzamemo iz pečice in z lopatko znova zravnamo robove, da dobimo pravilen
pravokotnik.
6. Ko je zmes še topla, jo z ostrim nožem narežemo na kvadrate in pustimo, da se strdijo.
7. Na pari stopimo belo čokolado.
8. Vogale vsakega kvadrata namočimo v stopljeno belo čokolado in potresemo s karijem.
sestavine
- 50 g masla 50 ml sladke smetane 70 g sladkorja 2 žlici medu 1 zavojček vanilije 270 g mešanice grobo zmletih oreščkov 2 žlici moke 100 g bele čokolade kari
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Marelice s kokosovo glazuro
Recepti Sara La Fountain
Masleni kolački z borovnicami
Recepti Nenad Veljković
Kavni mousse z višnjami
Recepti Rudolph van Veen
Torta ob rojstvu otroka
Recepti Rudolph van Veen
Kolač ob rojstvu otroka
Recepti Rachel Khoo
Črni gozdiček v čokoladnih skledicah
Recepti Rachel Khoo
Brezpastirska pita
Recepti Rachel Khoo
Torta z jagodami in smetano
Recepti Rachel Khoo
Majhne pite z jagodičjem in kremo iz kremnega sira
Recepti Kiran Jethwa
Zvrnjen kolač s kruhovcem