Opis

GLAVNA JED 

Ko se družina zbere, ni nič boljšega kot okusna fižolova enolončnica.

Lonec postavimo na ogenj in dno prelijemo z oljčnim oljem. Nasekljamo dve čebuli in ju popražimo. Nasekljamo tri stroke česna, narežemo tri pelate in eno klobaso. Ko se čebula obarva, ji dodamo česen, čili, lovor, paradižnik, sol in klobaso.

Medtem narežemo dve očiščeni sipi na trakove. V lonec vlijemo belo vino, počakamo, da alkohol izpari in dodamo sipine trakove. Kuhamo dvajset minut. Zadnjih pet minut kuhamo nepokrito.

Dodamo surove škampe. V lonec damo še skuhan fižol in vlijemo vodo, v kateri smo fižol kuhali. Premešamo in počakamo, da zavre.

Na koncu dodamo nasekljan peteršilj in razveselimo družino.


GLAVNA JED 

Ko se družina zbere, ni nič boljšega kot okusna fižolova enolončnica.

Lonec postavimo na ogenj in dno prelijemo z oljčnim oljem. Nasekljamo dve čebuli in ju popražimo. Nasekljamo tri stroke česna, narežemo tri pelate in eno klobaso. Ko se čebula obarva, ji dodamo česen, čili, lovor, paradižnik, sol in klobaso.

Medtem narežemo dve očiščeni sipi na trakove. V lonec vlijemo belo vino, počakamo, da alkohol izpari in dodamo sipine trakove. Kuhamo dvajset minut. Zadnjih pet minut kuhamo nepokrito.

Dodamo surove škampe. V lonec damo še skuhan fižol in vlijemo vodo, v kateri smo fižol kuhali. Premešamo in počakamo, da zavre.

Na koncu dodamo nasekljan peteršilj in razveselimo družino.

sestavine

Sestavine

  • 2 čebuli
  • 3 stroki česna
  • 3 pelati
  • 1 klobasa
  • 2 sipi
  • 10 škampov
  • 1 pločevinka rdečega kuhanega fižola
  • 2 dl belega vina
  • 1 čili

Sorodni recepti