Fižol s klobaso chorizo in slanino

sestavine

  • 500 g fižola pinto
  • ½ čebule
  • 2 žlički kosher ali morske soli
  • 2 žlici rastlinskega olja
  • 250 g klobase chorizo, odstranjen ovoj, narezana
  • 250 g slanine, narezane na kockice
  • 1 paradižnik, odstranjena semena, narezan na kockice
  • 2-3 čiliji poblano, popečeni, odstranjena lupina, narezan na trakove
  • 1 skodelica sira queso fresco, nadrobljen, za dekoracijo

Priprava

  • Fižol sperite in dajte v veliko posodo, zalijte s 3 litri vode, dodajte polovico čebule in zavrite. Na majhnem ognju pustite počasi vreti 1 uro, posoda naj bo napol pokrita. Vsake toliko časa preverite, če je dovolj vode. Če je ni, dodajte vročo vodo. Ko je fižol kuhan in mehak, posolite, odstranite čebulo in dajte na stran.
  • Opomba: Uporabite lahko tudi konzerviran fižol. Fižol segrejte v 2 skodelicah vode, posolite in dajte na stran.
  • Na srednji temperaturi v posodi segrejte olje. Dodajte chorizo, ob občasnem mešanju pecite 4-5 minut, da  klobasa začne dobivati rjavo barvo, maščoba pa se stopi. Dodajte slanino in jo pecite 4-5- minut. Dodajte paradižnik in čilije, pražite par minut. Dodajte kuhan fižol z vodo, pustite, da zavre, zmanjšajte ogenj in počasi kuhajte 7-8 minut, da se sestavine in okusi lepo povežejo. Postrezite z nadrobljenim sirom.

Sorodni recepti

Poglej vse