Financerji z jagodami in pistacijami

Financerji z jagodami in pistacijami
Sorodna oddaja:Nina Babić: Moja francoska pekarnaOglejte si jo: Torek 1 Oktober ob 13:00 | Torek 1 Oktober ob 13:30

Priprava

Priprava:

  1. V malo skledo dajte maslo in segrejte do rjave barve, vonj bo imelo po oreščkih. Ohladite.
  2. V veliki skledi zmešajte mandljevo moko, sladkor in belo moko. Z gumijasto lopatko noter vmešajte beljake.
  3. Postopoma vmešajte še maslo, da se dobro poveže. Pečico segrejte na 190 C. Zmes z dresirno vrečko nabrizgajte v modelčke za mafine, ne do vrha, ampak nekje do 2/3.
  4. Okrasite s koščki jagod in potresite z zdrobljenimi pistacijami. Pecite, dokler se ne dvignejo in postanejo zlate barve, kakih 15 min.

 

Nasvet: najbolje je uporabiti beljake, ki so bili v hladilniku dan ali dva. Tako izhlapi nekaj vode in so gostejši, zato bodo kolački na koncu po vrhu bolj hrustljavi.

sestavine

  • 113 g masla
  • 129 g mandljeve moke
  • 200 g sladkorja
  • 60 g moke
  • 160 g beljakov (4 beljaki)
  • 60 g jagod
  • 40 g pistacij

Sorodni recepti