Opis

Priprava:

1. V kozici stopimo maslo. Počakamo, da zavre in dobi rahlo rjavo barvo.

2. Mandlje in lešnike drobno zmeljemo. Stresemo jih v skledo in dodamo moko, sladkor in rum. Prelijemo s toplim maslom in previdno mešamo z lopatko. Dodamo marelično marmelado, nato pa beljak. Mešamo, dokler ne dobimo gladke zmesi.

3. Mešanico prestavimo v vrečko za enkratno uporabo. Jamice modla za mafine naoljimo. Odrežemo vrh vrečke, a ne preširoko, in z mešanico napolnimo jamice do 2/3. Vsak kos potresemo z mandlji. Majhne pite pečemo 15 minut v predhodno segreti pečici pri 180 stopinjah.

4. Pite postrežemo, ko so še tople. Zunaj morajo biti hrustljave, znotraj pa mehke.

sestavine

  • 125 g masla
  • 65 g mandljevih lističev
  • 60 g oluščenih lešnikov
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 125 g moke
  • 1 žlica ruma
  • 5 beljakov
  • 2 žlici marelične marmelade

Sorodni recepti