FILIPINSKI PIŠČANEC ADOBO

FILIPINSKI PIŠČANEC ADOBO

Opis

Priprava

1. Z ostrim nožem globoko zarežemo v vsako stran piščančjega bedra. Piščanca mariniramo

v zmesi ingverja, kisa, sojine omake, čilija, česna, karija v prahu, koriandra, lovorovih listov, soli in popra vsaj eno uro (idealno je čez noč).

2. Piščanca popečemo na srednjem ognju v ponvi z globokim dnom. Ko se lepo obarva, vlijemo marinado in skodelico vode. Ponev pokrijemo in kuhamo 30 minut oziroma dokler se meso ne zmehča.

3. Odstranimo pokrov in kuhamo še 15 minut, dokler se omaka ne reducira.

4. Ko kuhamo piščanca, segrejemo oljčno olje v ponvi. Dodamo čebulo, česen in lovorov list. Pražimo tri do štiri minute oziroma dokler se čebula ne zmehča. Dodamo kokos in riž. Dobro premešamo in kuhamo minuto. Dodamo še grah in osnovo.

5. Ogenj zmanjšamo in kuhamo še 15 minut oziroma dokler sestavine ne vpijejo osnove.

6. Ko je piščanec skuhan, odstranimo lovorove liste in ga postrežemo na rižu. Dodamo nasekljan koriander, popraženo šalotko in svež limetin sok.

sestavine

Sestavine

  • 2 piščančji bedri
  • 0.5 skodelice sojine omake z nizko vsebnostjo natrija
  • 0.5 skodelice jabolčnega kisa
  • tenke rezine ingverja
  • ščepec karija v prahu
  • 4 stroka česna
  • olupljena in nasekljana
  • 1 šopek grobo nasekljanega koriandra
  • 4 lovorovi listi
  • majhen rdeč čili
  • drobno nasekljan
  • voda
  • sol in poper

Za dekoracijo

  • koriander
  • ocvrta šalotka
  • limetin sok

Riž z grahom

  • 0.5 drobno nasekljane rjave čebule
  • 2 stroka česna
  • 1 lovorov list
  • 0.4 skodelice popraženega suhega kokosa
  • 0.5 skodelice zmrznjenega graha
  • 2 skodelici riža
  • 2.5 skodelice chicken stock
  • oljčno olje