Fettuccine alfredo
Postopek:

1. Pripravimo kraljevsko testo in ga razvaljamo v liste debeline igralne karte. Na strojček za testenine nastavimo nastavek za fettuccine in gremo z njim nežno čez vsak list testenin. Do uporabe jih položimo na pladenj, ki je potresen z zdrobom.
2. Na velikem ognju zavremo velik lonec soljene vode, dodamo fettuccine in jih kuhamo minuto ali dve oziroma do al dente.
3. Pripravimo omako. V veliki ponvi na zmernem ognju nežno segrejemo smetano, ločimo rumenjak od beljaka (beljak shranimo za kakšen drug recept) in ga umešamo v ponev. Naribamo in nežno umešamo parmezan ter začinimo z morsko soljo in poprom.
4. Fettuccine s prijemalkami položimo v omako in dobro pretresemo ter pobrizgamo z vodo od testenin, da dobimo čudovito svilnato omako.
5. Postrežemo z ostružki tartufa ali z naribanim muškatnim oreščkom, dobro mero naribanega parmezana in poškropljeno s tartufovim oljem.

Postopek:

1. Pripravimo kraljevsko testo in ga razvaljamo v liste debeline igralne karte. Na strojček za testenine nastavimo nastavek za fettuccine in gremo z njim nežno čez vsak list testenin. Do uporabe jih položimo na pladenj, ki je potresen z zdrobom.
2. Na velikem ognju zavremo velik lonec soljene vode, dodamo fettuccine in jih kuhamo minuto ali dve oziroma do al dente.
3. Pripravimo omako. V veliki ponvi na zmernem ognju nežno segrejemo smetano, ločimo rumenjak od beljaka (beljak shranimo za kakšen drug recept) in ga umešamo v ponev. Naribamo in nežno umešamo parmezan ter začinimo z morsko soljo in poprom.
4. Fettuccine s prijemalkami položimo v omako in dobro pretresemo ter pobrizgamo z vodo od testenin, da dobimo čudovito svilnato omako.
5. Postrežemo z ostružki tartufa ali z naribanim muškatnim oreščkom, dobro mero naribanega parmezana in poškropljeno s tartufovim oljem.

sestavine

  • Sestavine kraljevsko testo 300 ml smetane 1 jajce iz proste ali ekološke reje 60 g parmezana 1 svež tartuf ali 1 celi muškatni orešček za ribanje olje tartufov

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse