Fettuccine alfredo
Recept je iz: Jamie Oliver
Postopek:
1. Pripravimo kraljevsko testo in ga razvaljamo v liste debeline igralne karte. Na strojček za testenine nastavimo nastavek za fettuccine in gremo z njim nežno čez vsak list testenin. Do uporabe jih položimo na pladenj, ki je potresen z zdrobom.
2. Na velikem ognju zavremo velik lonec soljene vode, dodamo fettuccine in jih kuhamo minuto ali dve oziroma do al dente.
3. Pripravimo omako. V veliki ponvi na zmernem ognju nežno segrejemo smetano, ločimo rumenjak od beljaka (beljak shranimo za kakšen drug recept) in ga umešamo v ponev. Naribamo in nežno umešamo parmezan ter začinimo z morsko soljo in poprom.
4. Fettuccine s prijemalkami položimo v omako in dobro pretresemo ter pobrizgamo z vodo od testenin, da dobimo čudovito svilnato omako.
5. Postrežemo z ostružki tartufa ali z naribanim muškatnim oreščkom, dobro mero naribanega parmezana in poškropljeno s tartufovim oljem.
Postopek:
1. Pripravimo kraljevsko testo in ga razvaljamo v liste debeline igralne karte. Na strojček za testenine nastavimo nastavek za fettuccine in gremo z njim nežno čez vsak list testenin. Do uporabe jih položimo na pladenj, ki je potresen z zdrobom.
2. Na velikem ognju zavremo velik lonec soljene vode, dodamo fettuccine in jih kuhamo minuto ali dve oziroma do al dente.
3. Pripravimo omako. V veliki ponvi na zmernem ognju nežno segrejemo smetano, ločimo rumenjak od beljaka (beljak shranimo za kakšen drug recept) in ga umešamo v ponev. Naribamo in nežno umešamo parmezan ter začinimo z morsko soljo in poprom.
4. Fettuccine s prijemalkami položimo v omako in dobro pretresemo ter pobrizgamo z vodo od testenin, da dobimo čudovito svilnato omako.
5. Postrežemo z ostružki tartufa ali z naribanim muškatnim oreščkom, dobro mero naribanega parmezana in poškropljeno s tartufovim oljem.
1. Pripravimo kraljevsko testo in ga razvaljamo v liste debeline igralne karte. Na strojček za testenine nastavimo nastavek za fettuccine in gremo z njim nežno čez vsak list testenin. Do uporabe jih položimo na pladenj, ki je potresen z zdrobom.
2. Na velikem ognju zavremo velik lonec soljene vode, dodamo fettuccine in jih kuhamo minuto ali dve oziroma do al dente.
3. Pripravimo omako. V veliki ponvi na zmernem ognju nežno segrejemo smetano, ločimo rumenjak od beljaka (beljak shranimo za kakšen drug recept) in ga umešamo v ponev. Naribamo in nežno umešamo parmezan ter začinimo z morsko soljo in poprom.
4. Fettuccine s prijemalkami položimo v omako in dobro pretresemo ter pobrizgamo z vodo od testenin, da dobimo čudovito svilnato omako.
5. Postrežemo z ostružki tartufa ali z naribanim muškatnim oreščkom, dobro mero naribanega parmezana in poškropljeno s tartufovim oljem.
Postopek:
1. Pripravimo kraljevsko testo in ga razvaljamo v liste debeline igralne karte. Na strojček za testenine nastavimo nastavek za fettuccine in gremo z njim nežno čez vsak list testenin. Do uporabe jih položimo na pladenj, ki je potresen z zdrobom.
2. Na velikem ognju zavremo velik lonec soljene vode, dodamo fettuccine in jih kuhamo minuto ali dve oziroma do al dente.
3. Pripravimo omako. V veliki ponvi na zmernem ognju nežno segrejemo smetano, ločimo rumenjak od beljaka (beljak shranimo za kakšen drug recept) in ga umešamo v ponev. Naribamo in nežno umešamo parmezan ter začinimo z morsko soljo in poprom.
4. Fettuccine s prijemalkami položimo v omako in dobro pretresemo ter pobrizgamo z vodo od testenin, da dobimo čudovito svilnato omako.
5. Postrežemo z ostružki tartufa ali z naribanim muškatnim oreščkom, dobro mero naribanega parmezana in poškropljeno s tartufovim oljem.
sestavine
- Sestavine kraljevsko testo 300 ml smetane 1 jajce iz proste ali ekološke reje 60 g parmezana 1 svež tartuf ali 1 celi muškatni orešček za ribanje olje tartufov
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Jamie Oliver
Mega sendvič z mesnimi kroglicami
Recepti Jamie Oliver
PEČEN PIŠČANEC PO KOREJSKO
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Jamie Oliver
RIŽOTA Z MORSKIMI SADEŽI
Recepti Jamie Oliver
Pita s puranom in porom
Recepti Jamie Oliver
Omaka "Gravy"
Recepti Jamie Oliver
Sočni zrezki z ratatujem
Recepti Jamie Oliver
Čokoladni tartufi
Recepti Jamie Oliver
Praznični takosi
Recepti Jamie Oliver
Chili con carne v mikrovalovni pečici