Opis

Fattoush

Priprava

  1. Pečico segrejemo na 180 °c.
  2. Pitta kruhke premešamo z 2 žlicama olivnega olja ter začinimo s soljo in poprom.
  3. Razprostremo po papirju za peko in pečemo v pečici 8–10 minut oziroma do zlate barve.
  4. Preostale sestavine damo v skledo, dodamo pečene pitta kruhke in vse skupaj zmešamo ter solimo in popramo po okusu. Dodamo ščepec sladkorja.

sestavine

  • 2 okrogla pitta kruhka ali 1 velik pitta kruhek (narezani na večje kose)
  • 5 žlic olivnega olja
  • Sol in sveže mlet črni poper
  • 0,5 kumare, narezane na 2 cm velike kose
  • 3 paradižniki, narezani na 2 cm velike kose
  • 0,5 rdeče čebule, olupljene in tanko narezane
  • 1 majhna rdeča paprika, brez semen in narezana na 2 cm velike kose
  • 2 žlici sesekljanega koriandra
  • 2 čajni žlički ruja (po izbiri)
  • Fino naribana lupina in sok ½ limone
  • 1 strok česna, olupljen in drobno nasekljan
  • 1 čajna žlička vinskega kisa
  • Ščepec sladkorja v prahu

Sorodni recepti