Opis
Fattoush
Priprava
- Pečico segrejemo na 180 °c.
- Pitta kruhke premešamo z 2 žlicama olivnega olja ter začinimo s soljo in poprom.
- Razprostremo po papirju za peko in pečemo v pečici 8–10 minut oziroma do zlate barve.
- Preostale sestavine damo v skledo, dodamo pečene pitta kruhke in vse skupaj zmešamo ter solimo in popramo po okusu. Dodamo ščepec sladkorja.
sestavine
- 2 okrogla pitta kruhka ali 1 velik pitta kruhek (narezani na večje kose)
- 5 žlic olivnega olja
- Sol in sveže mlet črni poper
- 0,5 kumare, narezane na 2 cm velike kose
- 3 paradižniki, narezani na 2 cm velike kose
- 0,5 rdeče čebule, olupljene in tanko narezane
- 1 majhna rdeča paprika, brez semen in narezana na 2 cm velike kose
- 2 žlici sesekljanega koriandra
- 2 čajni žlički ruja (po izbiri)
- Fino naribana lupina in sok ½ limone
- 1 strok česna, olupljen in drobno nasekljan
- 1 čajna žlička vinskega kisa
- Ščepec sladkorja v prahu