V majhni posodi segrejemo mleko z limonino lupinico in cimetom, Pustimo, da zavre. Medtem ločimo rumenjake in beljake. Z metlico beljake stepemo v trd sneg. Dodamo sol in nekaj kapljic limoninega soka, da bo to lažje. Tik preden je sneg čisto trd, dodamo žlico sladkorja.

Ko mleko zavre, zmanjšamo ogenj, da se počasi kuha naprej. Zdaj dodamo manjše količine beljakov. Beljakove kepice (farófias) se pri počasnem vretju v mleku kuhajo okrog štiri minute. Kuhamo jih dve minuti na eni strani, nato jih obrnemo na drugo stran in kuhamo še dve minuti.

Ponavljamo postopek, dokler ne porabimo vsega snega. Kuhane kepice shranimo v skledi ali na pladnju, medtem pa pripravimo kremo. V skledi premešamo rumenjake s preostalim sladkorjem, koruznim škrobom in kozarcem hladnega mleka. Vse dobro premešamo in zlijemo v mleko, v katerem smo kuhali kepice. Pomembno je, da pred tem ven poberemo cimetove palčke in limonino lupinico. Na nizkem ognju stalno mešamo, dokler se ne zgosti v kremo. Ko zavre, ugasnemo ogenj in s kremo prelijemo kepice, 'farófias'.

Glavnina sladice je pripravljena, vendar ji bomo dodali nekaj posebnega, saj bomo pripravili karamelne nitke za okras. V posodo damo zvrhano žlico sladkorja in žlico vode. Pustimo, da zavre. Ko se začne mešanica spreminjati v temni karamel, ugasnemo ogenj, vzamemo vilice in s hitrim premikanjem ustvarimo nitke. To moramo narediti zelo hitro, sicer se karamel strdi in je z njim težko delati. 'Farófias’ okrasimo s karamelnimi nitkami in sladico shranimo v hladilnik. Preden jo postrežemo, se mora ohladiti.


V majhni posodi segrejemo mleko z limonino lupinico in cimetom, Pustimo, da zavre. Medtem ločimo rumenjake in beljake. Z metlico beljake stepemo v trd sneg. Dodamo sol in nekaj kapljic limoninega soka, da bo to lažje. Tik preden je sneg čisto trd, dodamo žlico sladkorja.

Ko mleko zavre, zmanjšamo ogenj, da se počasi kuha naprej. Zdaj dodamo manjše količine beljakov. Beljakove kepice (farófias) se pri počasnem vretju v mleku kuhajo okrog štiri minute. Kuhamo jih dve minuti na eni strani, nato jih obrnemo na drugo stran in kuhamo še dve minuti.

Ponavljamo postopek, dokler ne porabimo vsega snega. Kuhane kepice shranimo v skledi ali na pladnju, medtem pa pripravimo kremo. V skledi premešamo rumenjake s preostalim sladkorjem, koruznim škrobom in kozarcem hladnega mleka. Vse dobro premešamo in zlijemo v mleko, v katerem smo kuhali kepice. Pomembno je, da pred tem ven poberemo cimetove palčke in limonino lupinico. Na nizkem ognju stalno mešamo, dokler se ne zgosti v kremo. Ko zavre, ugasnemo ogenj in s kremo prelijemo kepice, 'farófias'.

Glavnina sladice je pripravljena, vendar ji bomo dodali nekaj posebnega, saj bomo pripravili karamelne nitke za okras. V posodo damo zvrhano žlico sladkorja in žlico vode. Pustimo, da zavre. Ko se začne mešanica spreminjati v temni karamel, ugasnemo ogenj, vzamemo vilice in s hitrim premikanjem ustvarimo nitke. To moramo narediti zelo hitro, sicer se karamel strdi in je z njim težko delati. 'Farófias’ okrasimo s karamelnimi nitkami in sladico shranimo v hladilnik. Preden jo postrežemo, se mora ohladiti.

sestavine

  • Sestavine4 jajca 700 ml mleka 200 g sladkorja 1 limona 2.5 cimetove palčke 1 žlička koruznega škroba 1 kozarec hladnega mleka groba solKaramela4 žlice sladkorja 1 žlica vode

Priprava