Falafli s pečeno zelenjavo

Priprava:

1. Fižol in čičerko precedimo in operemo. Stresemo ju v mešalnik. Dodamo stebelce koriandra, omako harisa, naribano limonino lupino in moko. Začinimo s soljo, z belim poprom in s pimentom. Zmeljemo.

2. Iz zmesi z mokrimi rokami oblikujemo osem kroglic. Ocvremo jih po obeh straneh v segreti ponvi na malo oljčnega olja pri srednji temperaturi.

3. Paprike in čebulo očistimo. Grobo jih natrgamo, spečemo v suhi žar ponvi in potresemo s soljo in z belim poprom. Ko dobijo značilne sledi na obeh straneh, so pripravljene.

4. Za omako v mešalnik stresemo 3 do 4 manjše zrele paradižnike, liste koriandra, pekočo papriko in pretlačeni česen. Začinimo s soljo, črnim poprom in z limonovim sokom. Po želji zmeljemo grobo ali fino.

5. Za čilijevo pomako skuto ali kajmak zmeljemo s čilijevo omako in mešamo, dokler ne dobimo homogene zmesi.

6. Segrejemo tortilje ali arabske pite. Položimo jih na leseno desko skupaj s falafli, pečeno zelenjavo, skledico paradižnikove omake in skledico čilijeve pomake. Po želji lahko postrežemo turšijo iz narezanega kislega zelja.

 

sestavine

  • Za falafel400 g fižola iz pločevinke 400 g čičerke naribana lupina ene limone 1 žlica omake harisa 1 žlica pimenta 1 žlica moke 2 žlici oljčnega oljaZa zelenjavo1 rdeča paprika 1 rumena paprika 4 mlade čebule 8 polnozrnatih tortiljZa paradižnikovo omako2 zrela paradižnika 0.5 pekoče paprike 0.5 stroka česna sok ene limeteZa čilijevo pomako250 g skute 1 žlica čilijeve omake

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse