Falafli, nadevani z mocarelo

Falafli, nadevani z mocarelo

Opis

Falafli, nadevani z mocarelo

Priprava

  1. V posodico dajte čičeriko, koriander, peteršilj, mlado čebulo, čili, česen, kumin, koriandrova semena, sodo bikarbono, limonovo lupinico, sol, poper in oljčno olje. Spasirajte s paličnim mešalnikom.
  2. Spasirano mešanico dajte v skledo (nič hudega, če ostanejo notri še kakšni koščki). Zajemite približno pest mešanice in jo oblikujte v čvrst polpet. Na sredini pritisnite vanj, da dobite vdolbino. Vanjo potisnite mocarelico in jo ovijte z mešanico, tako da bo povsod debela približno pol centimetra. Kroglico pogladite, da ne bo nobenih luknjic.
  3. Falafel nežno položite v olje, segreto na 170 stopinj.
  4. Ponovite s preostankom mešanice za falafel in mocarelicami (recept zadostuje za približno 3 nadevane falafle).
  5. Falafle v olju nežno obračajte, da se bodo enakomerno ocvrli.
  6. Po nekaj minutah dobijo falafli lepo zlatorjavo barvo.
  7. Odcedite jih na papirnati brisački in posolite.
  8. V skledi zmešajte jogurt, sumac, čili, tahini, sol in poper

sestavine

  • 1½ skodelice čičerike, ki ste jo namočili čez noč
  • ¼ skodelice grobo nasekljanega koriandra (nekaj listov dajte na stran za postrežbo)
  • ¼ skodelice grobo nasekljanega peteršilja (nekaj listov dajte na stran za postrežbo)
  • 1 grobo nasekljana mlada čebula
  • 1 nasekljan rdeč čili, ki ste mu odstranili semena
  • 1 strok česna, narezan na tanke rezine
  • 1 žlička mletega kumina
  • 1 žlička mletih koriandrovih semen
  • 1 žlička sode bikarbone
  • limonova lupinica
  • sol
  • poper
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 3 mini mocarelice
  • rastlinsko olje (v velikem loncu ga mora biti dovolj, da prekrije falafle)
  • 1 skodelica nesladkanega  jogurta
  • ½ žličke mletega sumaca
  • ½ žličke mletega čilija
  • 1 žlica tahinija

Sorodni recepti