Opis

Priprava

V multipraktiku zmeljemo namočeno čičerko (ali iz pločevinke), stroka česna in sveži peteršilj.

Nato dodamo pecilni prašek, sol, mleti kumnin, moko iz čičerke in spet premešamo.

 

Z žlico oblikujemo nekakšne žličnike, ki jih v zelo vročem rastlinskem olju ocvremo. Falafel je ocvrt, ko je rjav in hrustljav.

 

Za pomako tzatziki naribamo kumaro, dodamo jogurt, oljčno olje, svežo meto, sol in poper.

sestavine

Sestavine

  • 125 g suhe čičerke (250 g namočene)
  • 2 stroka česna
  • 1 majhen šopek peteršilja
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1 žlička soli
  • 2 žlici mletega kumina
  • 50 g moke iz čičerke

Tzatziki

  • 1 kumara
  • 100 g jogurta
  • 1 žlica oljčnega olja
  • sol in poper

Sorodni recepti