Žepki s kozjim sirom in sadnim sirupom
Priprava

Rozine namakamo v vroči vodi okrog 15 minut, nato jih odcedimo. Pečico segrejemo na 180 °C. Drobno nasekljamo orehe, fige, rozine in datlje. Premešamo jih s sadnim sirupom. Kozji sir razrežemo na deset enakih kosov. Odmrznemo listnato testo. Rumenjake premešamo s smetano in z mešanico premažemo testo. Kozji sir razporedimo po testu. Na vsak kos sira damo zvrhano žlico sadne mešanice. Okrog centimeter od roba testa zarežemo na vseh štirih vogalih, nato vogale prepognemo na sredo. Pritrdimo z zobotrebcem. Žepke premažemo z rumenjakom in potresemo z mandlji v lističih. Pečemo jih okrog 30 minut, dokler niso zlatorjavi. Preden jih postrežemo, odstranimo zobotrebce.

Preliv:
Šalotko olupimo in nasekljamo. Premešamo jo z belim vinskim kisom, sadnim sirupom (Sirop de Liège), malo soli, sveže mletim poprom in gorčico. Nato kapljico za kapljico dodajamo oljčno olje. Drobno nasekljamo peteršilj in ga vmešamo k prelivu, tik preden postrežemo.


Solata iz redkve:
Redkev olupimo s spiralnim rezalnikom. Nasekljamo fige. Odrežemo vrhove redkvic in jih narežemo na kose. Premešamo redkev, fige, redkvice rukolo in preliv. Solato postrežemo z žepki.

sestavine

  • Sestavine2 žlici rozin 2 žlici orehov 5 suhih fig 2 izkoščičena suha datlja 3 žlice sadnega sirupa 300 g mehkega kozjega sira 10 listov listnatega testa 1 rumenjak malo smetene 4 žlice narezanih mandljevPreliv1 šalotka 100 ml belega vinskega kisa 1 žlica sadnega sirupa 1 žlič gorčice 300 ml oljčnega olja0. 0.5 šopka peteršiljaSolata iz redkve500 g bele redkve 3 suhe fige 5 redkvic 25 g rukoleDrugo papir za peko pekač zobotrebec spiralni rezalnik

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse