Enolončnica z jagnjetino

Enolončnica z jagnjetino

Opis

Priprava

1. V veliki ognjevarni posodi segrejemo oljčno olje in na njem rjavo popečemo meso, česen ter čebulo. Dodamo lovorov list, timijan in korenček.  Zalijemo z dovolj vode, da prekrijemo meso vsaj za dva centimetra.

2. Pustimo, da zavre in odstranimo peno, ki se morda nabere na vrhu. Ko odstranimo vso odvečno peno, posodo pokrijemo. Kuhamo uro in pol oziroma tako dolgo, da je meso mehko.

3. Pet minut pred postrežbo dodamo grah in stročji fižol. Kuhamo še tako dolgo, da se zelenjava zmehča.

4. Solimo in popramo po okusu ter takoj postrežemo.

sestavine

Sestavine:

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 kg jagnječje vratovine
  • narezane na kose
  • 2 stroka česna
  • strta v pasto
  • 1 čebula
  • drobno nasekljana
  • 1 lovorov list
  • 2 vejici timijana
  • 4 korenčki
  • narezani na koščke
  • 100 g svežega ali zamrznjenega graha
  • 100 g stročjega fižola
  • sol in poper

Sorodni recepti