Enolončnica s pestom iz kopriv s prepeličjimi jajci in popečenimi kruhki s pecorinom

Priprava:

Naštete sestavine za pesto zmeljemo v pasto.

1. Olje segrejemo v ponvi z debelim dnom. Dodamo čebulo, korenček, bučke, koromač in zeleno. Začinimo in dušimo pet minut.

2. Dolijemo vodo in dodamo bob, stročji fižol, grah in mladi fižol. Kuhamo pet minut, nato dodamo paradižnik in 80 g pesta. Premešamo in pokusimo, ali je dovolj začinjeno.

3. Mešanico damo v plitvo ognjevarno posodo. Vanjo ubijemo dve jajci in damo pod žar. Jajci morata biti tekoči.

4. Potresemo s 40 g naribanega pecorina in nekaj listki bazilike. 

5. Popečeni kruhki: kruh narežemo zelo na tanko, vanj vtremo česen, obložimo s pecorinom in popečemo pod žarom.

sestavine

  • Za pesto60 g listov koprive 40 g čemaža 4 stroki česna (strti) 100 ml ekstra deviškega oljčnega olja 100 g pecorina 1 ščepec soli 2 ščepca popraZa enolončnico4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja 0.5 srednje velike čebule 1 por 0.5 koromača 0.5 srednje velike zelene 1 bučka 1 velik korenček 1 velik zrel paradižnik (vse našteto narežemo na 2-cm kocke) 1 skodelica boba 1 skodelica graha 1 skodelica stročjega fižola (narezan) 5 ščepcev soli 8 ščepcev popra 250 ml vode 80 g pesta 250 g mladega fižola (namočen čez noč in kuhan) 4 prepeličja jajca

Priprava