Enolončnica iz sladkega krompirja in golobjega graha s hrustljavčki iz kasave

Enolončnica iz sladkega krompirja in golobjega graha s hrustljavčki iz kasave

Opis

Priprava:

 

1. V velikem loncu na srednjem ognju segrejemo olje. Dodamo čebulo in 2 mladi čebuli, timijan, česen, piment in čili papriko. Pražimo približno 8 minut. Dodamo kokosovo mleko in pustimo rahlo vreti približno 3 minute (po potrebi zmanjšamo ogenj). Dodamo sladki krompir, korenje, jajčevec, skodelico vode ter sol in poper.

2. Pokrijemo in pustimo rahlo vreti približno 10 minut, da se vse sestavine zmehčajo.

3. Dodamo jajčevec, zelje, koruzo, golobji grah in preostalo vodo. Pokrijemo in pustimo rahlo vreti, dokler se zelenjava ne zmehča, približno 15 minut. Po potrebi dodamo vodo. Lonec odkrijemo in kuhamo, dokler ne dobimo goste juhe.

4. Pokusimo in po potrebi začinimo. 

Za hrustljavčke iz kasave - olupimo jo in narežemo na zelo tanke rezine. Cvremo jih v rastlinskem olju 3 minute, dokler ne postanejo zlatorjave. Položimo na papirnato brisačo in postrežemo potresene s soljo.

sestavine

  • 1 žlica kokosovega olja
  • 2 veliki čebuli (nasekljani)
  • 3 mlade čebule (nasekljane in razdeljene)
  • 3 velike vejice svežega timijana
  • 1 jajčevec
  • 2 stroka česna (nasekljana)
  • 200 g kuhanega golobjega graha
  • 1.5 žličke mletega pimeta
  • 0.5 čili paprike scotch bonnet (nasekljane)
  • 1.25 pločevinke kokosovega mleka (ali svežega mletega kokosa)
  • 400 g sladkega krompirja (olupljenega in narezanega)
  • 2 korenčka (narezana)
  • 1 rumena paprika (narezana)
  • 4 skodelice belega zelja (grobo narezanega)
  • 1 velika bučka (narezana)
  • 1.25 skodelice vode
  • 1 morska sol in sveže mleti poper
  • 2 skodelici sveže koruze
  • 3 žličke ingverja
  • 3 žličke origana
  • hrustljavčki iz kasave

Posip

  • 1 mlada čebula
  • 1 vejica timijana
  • 1 ščepec pimenta