Opis

Priprava:

1. Žlico oljčnega olja vlijemo v ponev in spečemo klobaso chorizo, narezano na koščke. Dodamo nasekljano čebulo, papriko, narezano na kocke, in paradižnik.

2. V posodi stepemo jajca in jih solimo ter popramo. Stresemo v ponev in pomešamo.

3. V mešalnik damo grobo narezano čebulo, zeleno papriko, zelen paradižnik, liste koriandra, peteršilja in zmeljemo. Začinimo s soljo, poprom, limonovim  sokom in oljčnim oljem.

4. Na hitro popečemo tortilje na obeh straneh v ponvi za žar, ki je rahlo naoljena. 2 kosa dimljenega sira položimo na sredino vsake tortilje. Nato dodamo nadev z jajci in zelenjavo. Dodamo fižol in vse zvijemo v rulado.

5. Enchilado postrežemo prelito s salso verde in eno žico kislega mleka.

sestavine

Sestavine

  • 1 čebula
  • 1 rdeča paprika
  • 100 g klobase chorizo
  • 2 jajci
  • oljčno olje
  • sol in poper
  • tortilje
  • kislo mleko

Sestavine za "salso verde"

  • 1 mlada čebula
  • 1 zelen paradižnik
  • 1 zelena paprika
  • koriander
  • peteršilj
  • sol in poper
  • oljčno olje
  • sok 1 limone

Sorodni recepti