Enamova kokošja "korma"
V multipraktiku zmeljete ingver in česen z rastlinskim oljem in 4 žlicami vode.

Segrejte prečiščeno maslo ghee v posodi z debelim dnom, nato pa dodajte česnov in ingverjev pire, kuhajte kakšno minuto in dodajte kardamom, lovor in cimetove palčke.

Čebulo drobno narežite in jo dajte v posodo. Kuhajte, dokler rahlo ne porjavi.

Dodajte sol in 500 ml vode in pustite, da se kuha na blagem ognju z rahlo odprto pokrovko. Po 15 minutah, ko voda skoraj izpari, premešajte in dodajte še 500 ml vode. Ta proces ponovite petkrat, saj iz čebule izvleče naravno sladkost in bo začela razpadati.

Po eni uri oz. 80 minutah dobite zelo sladko in svilnato omako.

Dodajte razkosanega piščanca in 250 ml vode in kuhajte še 15-20 minut z zaprto pokrovko.

Ko se piščanec skuha, postrezite z rižem.
V multipraktiku zmeljete ingver in česen z rastlinskim oljem in 4 žlicami vode.

Segrejte prečiščeno maslo ghee v posodi z debelim dnom, nato pa dodajte česnov in ingverjev pire, kuhajte kakšno minuto in dodajte kardamom, lovor in cimetove palčke. 

Čebulo drobno narežite in jo dajte v posodo. Kuhajte, dokler rahlo ne porjavi. 

Dodajte sol in 500 ml vode in pustite, da se kuha na blagem ognju z rahlo odprto pokrovko. Po 15 minutah, ko voda skoraj izpari, premešajte in dodajte še 500 ml vode. Ta proces ponovite petkrat, saj iz čebule izvleče naravno sladkost in bo začela razpadati. 

Po eni uri oz. 80 minutah dobite zelo sladko in svilnato omako. 

Dodajte razkosanega piščanca in 250 ml vode in kuhajte še 15-20 minut z zaprto pokrovko. 

Ko se piščanec skuha, postrezite z rižem

sestavine

  • Sestavine1 strok česna 100 g ingverja 3 žlice rastlinskega olja 5 srednje velikih čebul 5 žlic prečiščenega masla ghee 8 strokov kardamoma 4 lovorovi listi 4 cimetove palčke 1 žlica soli voda 1 cel piščanec razkosan brez kože

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse