Eksotična krema
Recept je iz: Jolanta (Joli) Delibozova

Način priprave:
1. Jabolka olupimo in odstranimo semena ter narežemo na kose. Pokuhamo jih z začimbami v malo
vode, dokler se ne zmehčajo.
2. Pretlačimo jih do gladkega pireja, nato pa pustimo, da se ohladijo.
3. Karameliziramo sladkor.
4. Na dno vsake posodice vlijemo malo karamela. Obrnemo jih tako, da se karamel
razporedi tudi po stenah.
5. Jajca rahlo stepemo s sladkorjem in razredčimo s svežim mlekom.
7. Dodamo pire in kokos.
8. Kremo zlijemo v karamelizirane posodice.
9. Kremo spečemo na vodni kopeli.
sestavine
- 3 jajca 80 g sladkorja 200 ml svežega mleka 25 g nastrganega kokosa 2 večji jabolki 2 skodelici sladkorja začimbe po želji (vanilja limonova lupina cimet kardamom nageljnove žbice)
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Marelice s kokosovo glazuro
Recepti Sara La Fountain
Masleni kolački z borovnicami
Recepti Nenad Veljković
Kavni mousse z višnjami
Recepti Rudolph van Veen
Torta ob rojstvu otroka
Recepti Rudolph van Veen
Kolač ob rojstvu otroka
Recepti Rachel Khoo
Črni gozdiček v čokoladnih skledicah
Recepti Rachel Khoo
Brezpastirska pita
Recepti Rachel Khoo
Torta z jagodami in smetano
Recepti Rachel Khoo
Majhne pite z jagodičjem in kremo iz kremnega sira
Recepti Kiran Jethwa
Zvrnjen kolač s kruhovcem