Opis

Način priprave:

1. Jabolka olupimo in odstranimo semena ter narežemo na kose. Pokuhamo jih z začimbami v malo

vode, dokler se ne zmehčajo.

2. Pretlačimo jih do gladkega pireja, nato pa pustimo, da se ohladijo.

3. Karameliziramo sladkor.

4. Na dno vsake posodice vlijemo malo karamela. Obrnemo jih tako, da se karamel

razporedi tudi po stenah.

5. Jajca rahlo stepemo s sladkorjem in razredčimo s svežim mlekom.

7. Dodamo pire in kokos.

8. Kremo zlijemo v karamelizirane posodice.

9. Kremo spečemo na vodni kopeli.

sestavine

  • 3 jajca
  • 80 g sladkorja
  • 200 ml svežega mleka
  • 25 g nastrganega kokosa
  • 2 večji jabolki
  • 2 skodelici sladkorja
  • začimbe po želji (vanilja
  • limonova lupina
  • cimet
  • kardamom
  • nageljnove žbice)

Sorodni recepti