Opis

PREDJED

Svoje brbončice razveselite z drugačno juho, ki vsebuje pečene bučke.

Zgornji del bučke odrežemo z ostrim nožem in z rokami odstranimo semena. Nato jo izdolbemo z žlico.

Pečico segrejemo na 190 stopinj. Notranjost bučke začinimo z oljem, poprom in soljo, nato pa jo postavimo v pečico, tako da je odrezan del obrnjen navzdol. Pečemo jo 45 do 60 minut.

Ko je bučka pečena, odstranimo pulpo in pripravimo juho. Na ogenj damo lonec z malo oljčnega olja, narežemo čebulo in jo popražimo. Nato nasekljamo štiri stroke česna in naribamo ingver. Česen dodamo čebuli in dobro premešamo. Počakamo, da se obarva zlato. Nato dodamo ingver, sol, poper, kari, pulpo bučke in kokosovo mleko ter počakamo, da zavre.

Ko začne vreti, odstavimo z ognja in zmeljemo s paličnim mešalnikom.

Na koncu juho postrežemo v izdolbeni bučki in okrasimo z malo kokosovega mleka.


PREDJED

Svoje brbončice razveselite z drugačno juho, ki vsebuje pečene bučke.

Zgornji del bučke odrežemo z ostrim nožem in z rokami odstranimo semena. Nato jo izdolbemo z žlico.

Pečico segrejemo na 190 stopinj. Notranjost bučke začinimo z oljem, poprom in soljo, nato pa jo postavimo v pečico, tako da je odrezan del obrnjen navzdol. Pečemo jo 45 do 60 minut.

Ko je bučka pečena, odstranimo pulpo in pripravimo juho. Na ogenj damo lonec z malo oljčnega olja, narežemo čebulo in jo popražimo. Nato nasekljamo štiri stroke česna in naribamo ingver. Česen dodamo čebuli in dobro premešamo. Počakamo, da se obarva zlato. Nato dodamo ingver, sol, poper, kari, pulpo bučke in kokosovo mleko ter počakamo, da zavre.

Ko začne vreti, odstavimo z ognja in zmeljemo s paličnim mešalnikom.

Na koncu juho postrežemo v izdolbeni bučki in okrasimo z malo kokosovega mleka.

sestavine

Sestavine

  • 1 bučka
  • 1 čebula
  • 4 stroki česna
  • 2 žlici naribanega ingverja
  • 1 žlica karija
  • 400 ml kokosovega mleka
  • oljčno olje
  • poper
  • sol

Sorodni recepti