Eksotična juha s pečenimi bučkami
Recept je iz: Filipa Gomes
PREDJED
Svoje brbončice razveselite z drugačno juho, ki vsebuje pečene bučke.
Zgornji del bučke odrežemo z ostrim nožem in z rokami odstranimo semena. Nato jo izdolbemo z žlico.
Pečico segrejemo na 190 stopinj. Notranjost bučke začinimo z oljem, poprom in soljo, nato pa jo postavimo v pečico, tako da je odrezan del obrnjen navzdol. Pečemo jo 45 do 60 minut.
Ko je bučka pečena, odstranimo pulpo in pripravimo juho. Na ogenj damo lonec z malo oljčnega olja, narežemo čebulo in jo popražimo. Nato nasekljamo štiri stroke česna in naribamo ingver. Česen dodamo čebuli in dobro premešamo. Počakamo, da se obarva zlato. Nato dodamo ingver, sol, poper, kari, pulpo bučke in kokosovo mleko ter počakamo, da zavre.
Ko začne vreti, odstavimo z ognja in zmeljemo s paličnim mešalnikom.
Na koncu juho postrežemo v izdolbeni bučki in okrasimo z malo kokosovega mleka.
PREDJED
Svoje brbončice razveselite z drugačno juho, ki vsebuje pečene bučke.
Zgornji del bučke odrežemo z ostrim nožem in z rokami odstranimo semena. Nato jo izdolbemo z žlico.
Pečico segrejemo na 190 stopinj. Notranjost bučke začinimo z oljem, poprom in soljo, nato pa jo postavimo v pečico, tako da je odrezan del obrnjen navzdol. Pečemo jo 45 do 60 minut.
Ko je bučka pečena, odstranimo pulpo in pripravimo juho. Na ogenj damo lonec z malo oljčnega olja, narežemo čebulo in jo popražimo. Nato nasekljamo štiri stroke česna in naribamo ingver. Česen dodamo čebuli in dobro premešamo. Počakamo, da se obarva zlato. Nato dodamo ingver, sol, poper, kari, pulpo bučke in kokosovo mleko ter počakamo, da zavre.
Ko začne vreti, odstavimo z ognja in zmeljemo s paličnim mešalnikom.
Na koncu juho postrežemo v izdolbeni bučki in okrasimo z malo kokosovega mleka.
sestavine
- Sestavine1 bučka 1 čebula 4 stroki česna 2 žlici naribanega ingverja 1 žlica karija 400 ml kokosovega mleka oljčno olje poper sol
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Bill Granger
Pikantna bučna semena
Recepti Rudolph van Veen
Košarice s šunko in pistacijo
Recepti Donna Hay
Sufle s solato iz pečene pese
Recepti Donna Hay
Pita s karamelizirano čebulo, krompirjem in feto
Recepti Rudolph van Veen
Neworleanška pita iz rakcev
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Tulci s tunino kremo
Recepti Maksut Aşkar
Baklava s špinačo
Recepti Maksut Aşkar
Kroglice iz leče
Recepti Maksut Aşkar
Solata iz čičerike
Recepti Gabriele Sponza
Pečene velike pokrovače