Dušeni lignji na sredozemski način
Recept je iz: Gabriele Sponza

Priprava:
1. Lignje dobro operemo in narežemo na tanke kolobarje.
2. Feferona narežemo na kolobarje.
3. Nasekljamo baziliko.
4. Češnjeve paradižnike prerežemo na pol.
5. Lignje dušimo v ponvi na malce oljčnega olja.
6. Dodamo kapre in vso nasekljano zelenjavo, razen peteršilja, in dušimo približno deset minut.
7. Vse položimo na krožnik, potresemo s svežim peteršiljem in olivami ter postrežemo.
sestavine
- 4 kosi celega lignja (očiščenega) 2 zelena feferona 0.25 šopka sveže bazilike 6 češnjevih paradižnikov 1 žlica kaper 10 razkoščičenih črnih oliv 0.25 šopka svežega peteršilja 0.25 kavne skodelice oljčnega olja 1 žlička soli 1 žlička črnega popra
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Ljubomir Stanišić
Zapečeni kozji sir
Recepti Jamie Oliver
Pite z raki s paradižnikovo omako in solato
Recepti Michela Chiappa
Tribarvni njoki s kremasto lešnikovo omako
Recepti Primož Dolničar
Zeliščna sol
Recepti Primož Dolničar
Sušeni paradižniki v oljčnem olju
Recepti Rudolph van Veen
Dušen por s slanino in z indijskimi oreščki
Recepti Nadia in Merijn
Libijski nadevani krompir
Recepti Jamie Oliver
Idealni pečeni krompir
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Terina s pečenimi paprikami
Recepti