Dušeni lignji na sredozemski način

Priprava:

1.  Lignje dobro operemo in narežemo na tanke kolobarje.

2.  Feferona narežemo na kolobarje.

3.  Nasekljamo baziliko.

4.  Češnjeve paradižnike prerežemo na pol.

5.  Lignje dušimo v ponvi na malce oljčnega olja.

6.  Dodamo kapre in vso nasekljano zelenjavo, razen peteršilja, in dušimo približno deset minut.

7.  Vse položimo na krožnik, potresemo s svežim peteršiljem in olivami ter postrežemo.

sestavine

  • 4 kosi celega lignja (očiščenega) 2 zelena feferona 0.25 šopka sveže bazilike 6 češnjevih paradižnikov 1 žlica kaper 10 razkoščičenih črnih oliv 0.25 šopka svežega peteršilja 0.25 kavne skodelice oljčnega olja 1 žlička soli 1 žlička črnega popra

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse