Dušene fige s hrustljavimi kosmiči
V
ponvi segrejemo maslo, sladkor, figov med, nasekljane orehe in ekspandiran riž.
Premešamo vse sestavine in jih razporedimo na pekač, obložen s papirjem za peko.
Pečemo pet minut pri 170 stopinjah Celzija.
Medtem v kozici segrejemo sok granatnih jabolk, pomarančno lupino, rjavi sladkor, cimetovo palčko in strte stroke kardamoma.
Sveže fige pri vrhu križno zarežemo, da se bo sok lahko cedil v kozico. Fige skuhamo do mehkega.
Pečeni hrustljavi mešanici dodamo narezane suhe fige. Previdno in temeljito premešamo.
Hrustljave kosmiče postrežemo v skledici z nekaj jogurta. Po vrhu damo dušene fige.
sestavine
- Sestavine50 g masla 1 žlica sladkorja 0.5 skodelice figovega medu 0.5 skodelice nasekljanih orehov 2 skodelice ekspandiranega riža 1 skodelica soka granatnih jabolk sok in lupinica ene pomaranče 2 žlici rjavega sladkorja cimetova palčka 3 stroki kardamoma 8 svežih fig 2 žlici jogurta
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Maksut Aşkar
Kroglice iz leče
Recepti Nenad Veljković
Sendvič s puranjim mesom in mariniranim sirom
Recepti Nenad Veljković
Zvitki s suhimi slivami in ementalcem
Recepti Sara Chafak
Datlji, nadevani s sirom z modro plesnijo
Recepti Nenad Veljković
Tapenada z olivami in limono
Recepti Filipa Vacondeus
Toucinho-do-céu de Murça
Recepti Gordon Ramsay
Kruh s sodo
Recepti Rachel Khoo
Sladki kroketi s kozjim sirom
Recepti Nitina in Meerina grah "kachori"
Recepti Silvia Colloca
Krušni žepki s sirom in peperonato