Domači kruh z zelenjavo
Recept je iz: Nenad Veljković
Priprava:
1. Za testo pripravimo kvas tako, da damo v posodo malo tople vode, nato jo sladkamo in dodamo kvas. Pomešamo in pustimo stati 5 do 10 minut.
2. V posodo damo moko in solimo. Dodamo sezam, pomešamo in naredimo luknjo. V luknjo damo kvas in umesimo gladko testo. Testo položimo v posodo, ki jo prekrijemo s prozorno folijo in pustimo stati 15 do 30 minut.
3. Dno pekača premažemo z malo oljčnega olja in položimo testo vanj, ne smemo pa se ga preveč dotikati. Kruh pečemo 30 do 40 minut, v pečici ki smo jo segreli na 180 stopinj. Nato naj se kruh ohladi.
4. Jajčevec operemo in narežemo na tanke dolge rezine. Tudi gobe narežemo, pri tem pa ne ostranimo stebel.
5. Dobro segrejemo žar ponev in dodamo 1 do 2 žlici oljčnega olja. Razvrstimo koščke jajčevca in jih pečemo na obeh straneh, dokler ne pozlatijo. Narezane gobe popečemo na žlici oljčnega olja. Na koncu hitro popečemo paprike, ki smo jih narezali na pol po dolžini.
6. Za preliv olupimo in drobno narežemo česen. Peteršilj drobno nasekljamo. Damo ju v skledo, dodamo oljčno olje in solimo ter popramo. Pomešamo.
7. Z nazobčanim nožem odrežemo krajec. Notranjost kruha izdolbemo. Dodamo malo preliva. Kose jajčevca razporedimo in spet dodamo preliv. Razporedimo gobe in po njih še pečeno papriko. Razvrstimo liste zelene solate in potresemo z naribanim sirom. Spet dodamo preliv in znova razvrstimo jajčevec, gobe, pečeno papriko in sir. Krajec premažemo s prelivom po notranji strani in ga prislonimo nazaj na kruh.
8. Nadevan kruh narežemo na trikotnike.
sestavine
- Sestavine za kruh500 g moke 1 zavoj suhega kvasa 1 žlica rjavega sladkorja 1 žlička soli topla vodaSestavine za nadev1 jajčevec 100 g gob 2 pečeni rdeči papriki 100 g sira 1 zelena solata sol in poperSestavine za preliv3 stroke česna pol vejice peteršilja 100 ml oljčnega olja sol in poper
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Rudolph van Veen
Kruh s korenjem in marelicami (Velikonočno pecivo)
Recepti Rudolph van Veen
Pivski kruh
Recepti Fokača
Recepti Martha Stewart
Sirna babka
Recepti Rudolph van Veen
Božični sadni kruh
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Aromatični kruh
Recepti Andrea van Lieshout
Ingverjev kruh in limonada iz tamarinde
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Mešani kruh
Recepti Rudolph van Veen
Kruh brez glutena
Recepti Nenad Veljković
Pogača