Domači kruh z zelenjavo

Domači kruh z zelenjavo

Opis

Priprava:

1. Za testo pripravimo kvas tako, da damo v posodo malo tople vode, nato jo sladkamo in dodamo kvas. Pomešamo in pustimo stati 5 do 10 minut.

2. V posodo damo moko in solimo. Dodamo sezam, pomešamo in naredimo luknjo. V luknjo damo kvas in umesimo gladko testo. Testo položimo v posodo, ki jo prekrijemo s prozorno folijo in pustimo stati 15 do 30 minut.

3. Dno pekača premažemo z malo oljčnega olja in položimo testo vanj, ne smemo pa se ga preveč dotikati. Kruh pečemo 30 do 40 minut, v pečici ki smo jo segreli na 180 stopinj. Nato naj se kruh ohladi.

4. Jajčevec operemo in narežemo na tanke dolge rezine. Tudi gobe narežemo, pri tem pa ne ostranimo stebel.

5. Dobro segrejemo žar ponev in dodamo 1 do 2 žlici oljčnega olja. Razvrstimo koščke jajčevca in jih pečemo na obeh straneh, dokler ne pozlatijo. Narezane gobe popečemo na žlici oljčnega olja. Na koncu hitro popečemo paprike, ki smo jih narezali na pol po dolžini.

6. Za preliv olupimo in drobno narežemo česen. Peteršilj drobno nasekljamo. Damo ju v skledo, dodamo oljčno olje in solimo ter popramo. Pomešamo.

7. Z nazobčanim nožem odrežemo krajec. Notranjost kruha izdolbemo. Dodamo malo preliva. Kose jajčevca razporedimo in spet dodamo preliv. Razporedimo gobe in po njih še pečeno papriko. Razvrstimo liste zelene solate in potresemo z naribanim sirom. Spet dodamo preliv in znova razvrstimo jajčevec, gobe, pečeno papriko in sir. Krajec premažemo s prelivom po notranji strani in ga prislonimo nazaj na kruh.

8. Nadevan kruh narežemo na trikotnike.

sestavine

Sestavine za kruh

  • 500 g moke
  • 1 zavoj suhega kvasa
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • 1 žlička soli
  • topla voda

Sestavine za nadev

  • 1 jajčevec
  • 100 g gob
  • 2 pečeni rdeči papriki
  • 100 g sira
  • 1 zelena solata
  • sol in poper

Sestavine za preliv

  • 3 stroke česna
  • pol vejice peteršilja
  • 100 ml oljčnega olja
  • sol in poper

Sorodni recepti