Domači česnov kruh

1. Za francoske štruce damo moko, sol, kvas, oljčno olje in večino vode v multipraktik z nastavkom za testo. Poskrbimo, da sol in kvas nista v stiku, dokler ne začnemo mešati.

2. Mešati začnemo pri nizki hitrosti. Postopoma dodajamo preostalo vodo, dokler ne dobimo gladkega testa. To traja približno 5 minut.

3. Testo položimo v naoljeno skledo, pokrijemo in pustimo, da vzhaja dve uri.

4. Testo zvrnemo na naoljen pult. Roke si malce pomokamo in testo razdelimo na dva dela.

5. Testo pregnetemo, nato pa ga oblikujemo.

6. Za česnovo mešanico pečico segrejemo na 200 °C/plin 6. Glavico česna stremo, da sprostimo stroke, ter jih skupaj z lupino damo v pekač. Dodamo malce oljčnega olja, po ščepec soli in sladkorja ter premešamo. Pečemo v predhodno segreti pečici 20 minut ali dokler ne karamelizirajo.

7. Česen vzamemo iz pečice in ko se ohladi, ga iztisnemo iz lupine.

8. Stroke česna vtisnemo v francosko štruco (dodamo jih po želji), ko oblikujemo testo.

9. Štruco damo na velik pekač ali pekač za francoske štruce, pokrijemo in pustimo vzhajati na dvakratno velikost.

10. Na dnu pečice segrejemo pekač in vanj zlijemo vodo, da ustvarimo soparo, ki bo pomagala oblikovati skorjo. Pečico segrejemo na 220 °C/plin 7 v pečici brez ventilatorja.

11. Tik pred peko naredimo tri zareze na vrhovih francoskih štruc.

12. Pečemo jih 30 minut. Nato temperaturo znižamo na 200 °C/plin 6 in pečemo 10 minut. Pečene francoske štruce morajo biti zlatorjave in malce lesketave.

13. Francoske štruce vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladijo.

14. Ko se ohladijo, segrejemo žar. Kruh narežemo, nanj damo mocarelo in pečemo, dokler se ta ne stopi in zavre.

sestavine

  • Francoska štruca250 g bele moke 5 g soli 5 g kvasa za hitro vzhajanje 30 ml oljčnega olja 180 ml vodečesnova mešanica1 glavica česna 250 g bivolje mocarele 1 ščepec soli 1 ščepec sladkorja oljčno olje

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse