Dodijeva surova solata pad thai s sončno juho

Priprava:

Vse sestavine za preliv sesekljamo v mešalniku.

Zelenjavo za sončno juho grobo narežemo in damo v multipraktik.  Zmeljemo do gladke teksture.

1. Sestavine za solato pad thai damo v skledo.

2. Premešamo s pripravljenim prelivom.

3. Potresemo z oreški, sojinimi kalčki in praženimi sezamovimi semeni.

4. Postrežemo s sončno juho.

sestavine

  • Pad Thai100 g bučkinih rezancev 150 g rezancev iz alg 75 g korenčkovih rezancev 1 pomaranča (razrezana na krhlje) 0.5 skodelice bazilike (narezane) 0.5 rdeče paprike (narezane na tanke trakce) 0.5 rumene paprike (zelo tanko narezane) 2 redkvici (zelo tanko narezani) 1 skodelica sojinih kalčkovPreliv0.25 skodelice surovega organskega mandljevega masla 0.33 skodelice kokosovega olja 150 ml sveže iztisnjenega pomarančnega soka 1 žlička lupinice limete 1 strok česna (strt) 0.5 rdečega čilija jalapeno 1 žlička mletih semen koriandra 1 žlička čičerikine paste miso sveže naribana ingverjeva korenina 0.33 skodelice vodePosipi0.5 skodelice strtih indijskih oreščkov 0.5 skodelice sojinih kalčkov natrgani listi bazilike 3 žličke praženih sezamovih semen (ne surovih; pražena dodajo veliko okusa)Sončna juha1 rumena paprika 1 avokado 1 jabolko 0.5 čebule 3 paradižniki 250 ml korenčkovega soka 1 žlica oljčnega olja 2 žlički bele miso paste 2 cm svežega ingverja 2 žlički lupinice limete 2 stroka česna 0.5 rdečega čilija

Priprava