Divjačinska pečenka mutnjaka s čemaževim pestom

Priprava:

1. Obe vrsti krompirja kuhamo deset minut, nato odcedimo in osušimo.

2. Pečico segrejemo na 200 °C in cvrtnik na 170 °C.

3. Paradižnik z oljčnim oljem damo v pekač in pečemo v pečici 15 minut.

4. V veliki segreti ponvi pečemo kotlete tri minute na vsaki strani. Nato dodamo med in meso glaziramo. Odstavimo z ognja.

5. Krompir cvremo v cvrtniku, dokler ni hrustljav in zlatorjav.

6. Parmezan in čemaž damo v sekljalnik in med sekljanjem zelo počasi dolivamo olje.

7. Vse sestavine za solato premešamo z limonovim sokom in oljčnim oljem.

8. Postrežemo štiri kotlete na osebo s solato, krompirjem, paradižnikom in pestom.

 

sestavine

  • kotleti mutnjaka 250 g češnjevih paradižnikov v grozdu 1 velik krompir narezan na kose 1 velik sladki krompir narezan na kose 1 pest naribanega parmezana 200 ml rastlinskega olja 2 pesti čemaža sveža bazilika sveža vodna kreša sveži regratovi listi 20 ml redkega medu 1 limona kotleti mutnjaka 250 g češnjevih paradižnikov v grozdu 1 velik krompir narezan na kose 1 velik sladki krompir narezan na kose 1 pest naribanega parmezana 200 ml rastlinskega olja 2 pesti čemaža sveža bazilika sveža vodna kreša sveži regratovi listi 20 ml redkega medu 1 limona

Priprava