Opis

 

Priprava:

1. Prsi divje race posolimo na obeh straneh in jih položimo v posodo. Po njih polijemo sveže ožet pomarančni sok. Drobno naribamo limonovo lupinico. Dodamo še malo limonove lupinice, ki smo jo grobo narezali. Pomešamo in pustimo, da se meso marinira 2 uri v hladilniku.

2. Za polento damo vodo v globok lonec in počakamo, da zavre. Dodamo sol, rdečo papriko in oljčno ter navadno olje. Dodajamo koruzno moko in neprestano močno mešamo 10 do 15 minut. Parmezan drobno narežemo ali naribamo in ga dodamo polenti. Pomešamo. Poletno damo v plitek pekač in jo zravnamo. Počakamo 15 minut, da se ohladi.

3. Slive, ki smo jih namočili in odcedili, narežemo na kroge. Narežemo mandlje. V ponvi stopimo maslo na šibkem ognju. Dodamo sladkor in mešamo, dokler se maslo ne stopi. Dodamo narezane mandlje in slive. Omako kuhamo 5 minut. Dodamo rdeče vino in kuhamo, dokler se omaka ne zgosti.

4. Meso vzamemo iz marinade in naredimo diagonalne zareze po koži v obe smeri. Globoke naj bodo 1 cm. Dobro segrejemo žar ponev in dodamo ½ žlice oljčnega olja. Račje prsi pečemo 5 do 6 minut na vsaki strani. Meso mora ostati rdečkasto.

5. Ohlajeno polento narežemo na pravokotnike. Rahlo jih popečemo z mesom v ponvi na obeh straneh.

6. Na krožnik zložimo tri kocke polente. Meso narežemo diagonalno na zrezke. Na vsak kos polente položimo kos mesa. Meso prelijemo z omako. Okrasimo s svežimi kalčki.

sestavine

Sestavine

  • 500 g prsi divje race
  • 100 g suhih sliv
  • 50 g mandljev
  • 20 g masla
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • 200 ml rdečega vina

Sestavine za marinado

  • 50 ml pomarančnega soka
  • naribana lupina ene limone
  • morska sol

Sestavine za polento

  • 200 g polente
  • 20 g parmezana
  • 1 žlica soli
  • 1 žlica rdeče paprike

Sorodni recepti