Priprava:

Pripravimo majonezo:
Vse sestavine razen olja damo v skledo in dobro premešamo. Nato previdno počasi dodajamo olje in ves čas mešamo, dokler ne dobimo gladke kreme. Solimo in popramo po okusu.

Solata:
Operemo rukolo in jo dobro osušimo. Razdelimo jo na štiri krožnike. Prsi razrežemo na tanke rezinice in razporedimo po solati. 


Za pomako:
S paličnim mešalnikom pregnetemo borovnice. Vmešamo jogurt, majonezo in malo likerja. Solimo in popramo. Solato postrežemo z omako. 

Sojino mleko zlijemo v merilno posodo ter dodamo borovnice in sladkor. Dobro premešamo in postrežemo v visokih kozarcih.

sestavine

  • Solata500 g rukole 1 dimljene piščančje prsi 100 g borovnicMajoneza20 ml kisa 1 žlica gorčice 1 rumenjak 70 ml oljčnega oljaOmaka200 g borovnic 400 ml jogurta 100 g majoneze borovničev liker sol sveže mleti poperSmuti900 ml sojinega mleka 400 g borovnic 1 žlica sladkorja

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse