Opis

Priprava:

Pripravimo majonezo:
Vse sestavine razen olja damo v skledo in dobro premešamo. Nato previdno počasi dodajamo olje in ves čas mešamo, dokler ne dobimo gladke kreme. Solimo in popramo po okusu.

Solata:
Operemo rukolo in jo dobro osušimo. Razdelimo jo na štiri krožnike. Prsi razrežemo na tanke rezinice in razporedimo po solati. 


Za pomako:
S paličnim mešalnikom pregnetemo borovnice. Vmešamo jogurt, majonezo in malo likerja. Solimo in popramo. Solato postrežemo z omako. 

Sojino mleko zlijemo v merilno posodo ter dodamo borovnice in sladkor. Dobro premešamo in postrežemo v visokih kozarcih.

sestavine

Solata

  • 500 g rukole
  • 1 dimljene piščančje prsi
  • 100 g borovnic

Majoneza

  • 20 ml kisa
  • 1 žlica gorčice
  • 1 rumenjak
  • 70 ml oljčnega olja

Omaka

  • 200 g borovnic
  • 400 ml jogurta
  • 100 g majoneze
  • borovničev liker
  • sol
  • sveže mleti poper

Smuti

  • 900 ml sojinega mleka
  • 400 g borovnic
  • 1 žlica sladkorja

Sorodni recepti