Dimljene piščančje prsi z borovničevo pomako
Recept je iz: Rudolph van Veen
Priprava:
Pripravimo majonezo:
Vse sestavine razen olja damo v skledo in dobro premešamo. Nato
previdno počasi dodajamo olje in ves čas mešamo, dokler ne dobimo gladke kreme.
Solimo in popramo po okusu.
Solata:
Operemo rukolo in jo dobro osušimo. Razdelimo jo na štiri
krožnike. Prsi razrežemo na tanke rezinice in razporedimo po solati.
Za pomako:
S paličnim mešalnikom pregnetemo borovnice. Vmešamo jogurt, majonezo in malo likerja. Solimo in popramo. Solato
postrežemo z omako.
Sojino mleko zlijemo v merilno posodo ter dodamo borovnice in sladkor. Dobro premešamo in postrežemo v visokih kozarcih.
sestavine
- Solata500 g rukole 1 dimljene piščančje prsi 100 g borovnicMajoneza20 ml kisa 1 žlica gorčice 1 rumenjak 70 ml oljčnega oljaOmaka200 g borovnic 400 ml jogurta 100 g majoneze borovničev liker sol sveže mleti poperSmuti900 ml sojinega mleka 400 g borovnic 1 žlica sladkorja
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Rudolph van Veen
Teksaško-mehiški koruzni kruh
Recepti Rudolph van Veen
Enostaven štrudelj s češnjami
Recepti Rudolph van Veen
Švicarska rolada s čokolado in kavo
Recepti Rudolph van Veen
Avstrijski šarkelj z banano in kokosom
Recepti Rudolph van Veen
Italijanska krompirjeva solata
Recepti Rudolph van Veen
Torta z jogurtom in s pomarančami
Recepti Rudolph van Veen
Pite s sladko čebulo in figami
Recepti Rudolph van Veen
Čokoladni tartufi z bloody mary
Recepti Rudolph van Veen
Torta z limonino kremo in s čokolado
Recepti Rudolph van Veen
Slana torta z olivami